Teamleider Locatie Ontwikkeling Ruimte

Teamleider Locatie Ontwikkeling Ruimte


Intern

20/11/2014


  • Omschrijving

    Startdatum: 01-12-2014
    Einddatum: 31-01-2015
    Sluitingsdatum: 23-11-2014 23:59 uur
    Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
    Aantal uur per week: 36
    Functie: Teamleider Locatie Ontwikkeling Ruimte
    Locatie: Leidschendam
    Selectiegesprekken: 27-11-2014 (van 14:00 uur tot 17:00 uur)


    Organisatie
    Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca. 600 medewerkers die zich de komende jaren ontwikkelt naar een regie-organisatie. Veel van de taken die we nu nog als vanzelfsprekend zelf doen, worden dan geheel of gedeeltelijk door andere partijen gedaan, of we doen ze samen met andere gemeenten. Als gemeente gaan we dit jaar vorm geven aan het nieuwe werken. We hebben geen vaste werkplekken meer, zijn zo goed als papierloos, we mailen veel minder en zoeken bewust de verbinding met elkaar. Dat doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

    Opdracht
    Door tijdelijke afwezigheid van de huidige teamleider zijn wij PER DIRECT op zoek naar een interim teamleider Locatie Ontwikkeling.
    De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling zit midden in het proces om op een andere manier te gaan werken. Een van de belangrijkste vernieuwingen hierbij is om meer als “partner’ van de organisatie en het college te adviseren waarbij de focus ligt op het denken in scenario’s en mogelijkheden.
    Het team Locatie Ontwikkeling faciliteert en begeleidt ruimtelijke initiatieven. Het team is verantwoordelijk voor stedenbouwkundige en planologische kaders, en faciliteert de bijbehorende juridische processen.
    Binnen het team Locatie Ontwikkeling staat het meegaan in deze ontwikkeling de komende periode centraal. Naast de dagelijkse aansturing van het team wordt van de interim teamleider verwacht dat het medewerkers in het team worden meegenomen en ondersteund in deze ontwikkeling.

    De teamleider hanteert als leiderschapsstijl die van ‘Verbindend leidinggeven’. Dat wil zeggen dat hij de vier aspecten (focus op omgeving, resultaten, organisatie en mensen) in zijn handelen steeds met elkaar verbindt. Hij speelt in sterke verbinding met de buitenwereld in op de voor zijn team relevante externe ontwikkelingen (verkennen) en past voortdurend zijn team aan op de veranderingen die daaruit voortkomen (vernieuwen). Het accent op de leiderschapsstijl van de teamleider is coachend. Hij vertaalt gemeentelijke, afdelings- en beleidsdoelen naar productie en dienstverlening en richt processen daarop in. Hij zorgt voor een duidelijke interne teamstructuur met heldere kaders en richtlijnen, weet wat er moet gebeuren en stuurt zijn medewerkers daarop aan. Hij stemt individuele belangen integer af met de belangen van het team en de afdeling en stimuleert de professionele ontwikkeling van de medewerkers. Heeft een voorbeeldfunctie in het neerzetten en veranderen van de organisatiecultuur passend bij de visie en doelen van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

    Gunningscriteria (weging)
    • Een afgeronde WO opleiding. (20%)
    • Minimaal 5 jaar ervaring in de laatste 8 jaar op het gebied van Locatie Ontwikkeling. (30%)
    • Minimaal 5 jaar ervaring in de laatste 8 jaar als leidinggevende bij een gemeentelijke instelling. (25%)
    • Minimaal 5 jaar ervaring in de laatste 8 jaar met veranderingsprocessen, blijkend uit CV (25%)

    Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u aan de genoemde criteria voldoet. Wordt aan het betreffende gunningscriterium voldaan dan wordt in de eerste beoordelingsfase het bijbehorende percentage geheel toegekend. De kandidaten worden vervolgens aan de hand van de scores die op de gunningscriteria zijn behaald gerangschikt. De tien kandidaten met de hoogste score op de gunningscriteria gaan door naar de tweede beoordelingsfase. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend om door te gaan naar de tweede beoordelingsfase.
    In de tweede beoordelingsfase worden de cv’s van de betreffende tien kandidaten met elkaar vergeleken op basis van de gunningscriteria. De kandidaat die in deze vergelijking als beste wordt beoordeeld, wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarin wordt getoetst of de kandidaat voldoet aan de hierna te noemen competenties:

    Competenties
    De kandidaat dient over de volgende competenties te beschikken:
    • Innovatief
    • Resultaatgericht
    • Initiatief/proactief
    • Samenwerkingsgericht
    • Omgevingsbewust
    • Organisatiesensitiviteit

    Gedurende de selectiegesprekken bij gemeente zullen deze competenties beoordeeld worden.


    CV-eisen
    Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

    Werkdagen
    De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg

    Planning
    De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 27 november van 14:00 uur tot 17:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 25 november bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van de opdracht.

    Overige informatie
    ZZP-ers die reageren dienen in het bezit te zijn van een geldige VAR wuo of VAR dga. De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.



    Wij ontvangen graag uw meest recente CV, motivatie en uurtarief (zo scherp mogelijk i.v.m. selectiecriterium) indien u voldoet aan de eisen en wensen van deze aanvraag. Bij een positieve beoordeling mailen wij u een aantal documenten, zoals templates en verdere informatie met betrekking tot deze aanvraag.

  • Omschrijving Freelancer

  • Gebruikersnaam

    U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

  • Opdrachtrubriek

    Management

  • Locatie Opdracht

    Leidschendam

  • Provincie

    Zuid-Holland

  • Gewenste Reacties

  • Verspreiden via social media

BERICHT VAN OPDRACHTGEVER

  • 2014-11-27 17:56:38

    Geachte relatie,



    Nogmaals hartelijk bedankt voor uw reactie op deze opdracht.



    Iedereen heeft inmiddels een persoonlijke boodschap ontvangen en daarmee sluiten wij het project op deze site.



    Graag tot een volgende keer!



    Met vriendelijke groet,

    Het team van Corion