Applicatie ontwikkelaar Java


Extern

12/02/2018


 • Omschrijving

  Voor onze eindklant in Apeldoorn zoeken we een

  Applicatie ontwikkelaar Java

  Start: 01-03-18
  Einde: 31-05-18 met optie op verlenging
  Inzet: 36 uur per week
  OPDRACHT
  Het ontwikkelen van software voor het MBD, dat is Mijn Belasting Dienst Portaal.
  Het omzetten van papieren formulieren in e-formulieren is een overheidsdoelstelling; digitalisering 2017. Hierin staat dat bedrijven en burgers uiterlijk in 2017 zaken die ze met de overheid doen - zoals het aanvragen van een vergunning - digitaal kunnen afhandelen. Tot op de dag van vandaag gebruikt de Belastingdienst nog veel ';het papieren kanaal’ in de communicatie met burgers en bedrijven. Om iedereen de mogelijkheid te bieden volledig digitaal te communiceren, zullen op termijn enkele honderden formulieren moeten worden gedigitaliseerd en onderhouden, evenals de formulieren die al gedigitaliseerd zijn.

  De Belastingdienst maakt gebruik van zowel complexe- als eenvoudige formulieren. Complexe formulieren, zoals de online aangifte IH, IH-winst, VA en CA, worden voortgebracht met de Online Aangifte Voorziening (OLAV). Voor de honderden minder complexe formulieren, zoals aanvragen bezwaar of wijzigen rekeningnummer, maar ook het aanvragen van een gezinstoeslag of een Verklaring Arbeidsrelatie, is de dienst Directe Digitale Interactie (DDI) ingericht.
  Met bovenstaande kan bedrijfsonderdeel Dienstverlening een formulierdienst leveren en onderhouden. Hiermee kunnen de Belastingdienstonderdelen kwalitatief hoogwaardig, beheersbaar, aanpasbaar, bestuurbaar, snel, schaalbaar en efficiënt formulieren voortbrengen en beheren. Formuliergebruikers (primair burgers, intermediairs en bedrijven) kunnen middels de voortgebrachte formulieren gebruikersvriendelijk, snel en veilig transacties uitvoeren met de Belastingdienst.
  Dit draagt bij aan de volgende doelstellingen van het programma Roadmap Digitalisering Belastingdienst;
  * Vergroten snelheid
  * Vergroten gemak burger
  * Borgen foutloos communiceren / transacties doen
  * Besparen van kosten.

  Een e-formulier biedt een gebruikersinterface aan, doorgaans via web technologie, om gegevens aan de Belastingdienst door te kunnen geven. Het formulier helpt de gebruiker c.q. de belastingplichtige of de toeslaggerechtigde om een aanvraag of aangifte op een juiste manier op te stellen en naar het correcte adres in te sturen. Een digitaal formulier zou gezien kunnen worden als een (web)applicatie, die in staat is om:
  * de gebruiker te leiden door het invulproces;
  * gegevens- en diensten aan te roepen voor het ophalen van al bekende gegevens;
  * de ingevoerde gegevens te valideren;
  * een correct digitaal bericht op te stellen; dit bericht conform de security-eisen aan te leveren bij de Belastingdienst.
  De online aangifte is een browser based applicatie geschreven in Java (met GWT), die een component in de browser bezit en een component op de servers van de BD. Het is een omvangrijke, technologisch interessante, moderne applicatie.
  Het projectteam bestaat uit ontwerpers, ontwikkelaars en testers; werkzaam in scrumteams waarin gebruik wordt gemaakt van continuous integration en test driven development.
  Het is een boeiend en zeer zichtbaar project waarin allerlei kanten van de IT aan bod komen zoals gebruikersinteractie, webstraat, databases en koppelvlakken.
  Ook performance en security zijn vanzelfsprekend uitermate belangrijke aspecten.
  In het project wordt bovendien veel aandacht besteed aan kwaliteit, onder anderen door middel van collegiale toetsing, unit testen, het gebruik van Sonar en SIG codekwaliteit metingen.

  De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.
  Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

  EISEN
  * Java en Javascript (Java certificering verplicht)
  * Minstens HBO werk- en denkniveau
  * WHX
  * Google Web Toolkit (GWT)
  * Spring vs. CDI
  * Junit
  * Ervaring met bouwen van front-office en back-office applicaties
  * Ervaring met Use Case Model, Use Case Specifications, Use Case realisations en User stories
  * Vaardig in iteratief werken (Scrum/SAFe)
  * Maven, Jenkins, Auto deployment, Eclipse, GIT/Jira

  WENSEN
  Competenties
  * Flexibel
  * Oplossingsgericht
  * Productief maar met scherp oog voor kwaliteit

  Kennis
  * Er wordt gewerkt in een SAFe train in Scrum sprints van 2 weken. Dit vereist een flexibele, open en doelgerichte instelling en de bereidheid intensief samen te werken (ook op afstand)
  * Bereidheid tot samenwerking conform het T-shape profiel.
  * Communicatief sterk.

  Aanbiedingen met CV en onder vermelding van tarief (all-in, ex BTW), dienen uiterlijk 14 februari in ons bezit te zijn.

 • Omschrijving Freelancer

 • Externe Website

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  ICT (applicaties en software)

 • Provincie

  Gelderland

 • Verspreiden via social media