Coördinator Architectuur (QR9341)

Coördinator Architectuur (QR9341)


Intern

12/05/2023


 • Omschrijving

  Functie: Coördinator Architectuur (QR9341) Start: 1-6-2023, 36 uur per week Periode: 6 mnd+
  Omgeving: Rotterdam Omschrijving:
  Voor onze klant in Rotterdam zijn we opzoek naar een Coördinator Architectuur Als Coördinator Architectuur coördineer je de werkzaamheden van het team, en zorg je ervoor dat deze eenduidig, begrijpelijk en volgens HbR standaarden beschreven zijn. De Blueprint is een term uit de methode Managings Successfull Programmes. De Blueprint wordt gebruikt om beeld te krijgen van de huidige en gewenste situatie en focus te houden op de benodigde verandering en transformatie om de benefits te bereiken. Het is een invulling van de bestaande Port Reference Architecture. De Blueprint, Benefit Maps, Projects Dossier en Programme Plan worden parallel ontwikkeld. De Business Case, die onderweg steeds gedetailleerder en duidelijker wordt, vormt de verbinding en rationale voor beslissingen (Affordable? Achievable? Et cetera). De Blueprint beschrijft welke verandering er opgeleverd moet worden en vormt hiermee de basis voor de Project Briefs. De acceptatie van het project resultaat hangt samen met de mate waarin de capabilities, zoals beschreven in de Blueprint, ingevuld zijn. Niet alle capabilities worden tegelijkertijd gerealiseerd: de oplevering vindt plaats in etappes (Tranches). De intermediate blueprints corresponderen met deze tranches. De Blueprint vertoont overeenkomsten met de Enterprise Architecture. Vaak wordt de (huidige en toekomstige) organisatie beschreven aan de hand van het POTI-model:
  P – Processen, bedrijfsmodellen en bedrijfsfuncties, inclusief operationele kosten en performance levels.
  O – Organisatiestructuur, # medewerkers, rollen, benodigde kennis en ervaring; veranderingen in de bedrijfscultuur, -stijl en personeel.
  T – Technologie: van gebouwen en accommodaties tot IT-systemen en –applicaties, inclusief hergebruik hiervan.
  I – Informatie en gegevens. Als coördinator van de architectuur blueprint geef je leiding en vorm aan deze blueprint. Je werkt samen met een (parttime) blueprint team, bestaande uit architecten en subject matter experts van het bedrijf. Je werkt nauw samen met de programma manager en de business change manager om duidelijk te krijgen welke capabilities zij nodig hebben om de doelen van PLC te bereiken. Je voert de volgende taken uit, in samenwerking met de programma manager:
  Je bepaalt aan de hand van HbR standaards welke vorm de blueprint moet krijgen
  Je bepaalt samen met het team de final blueprints en mogelijke intermediate blueprints: het benodigde en beoogde PLC landschap van data, data/informatieproducten, standaarden en tools
  Je bepaalt samen met het team de delta's tussen de huidige situatie en de gewenste situaties, inclusief een of meerdere mogelijkheden hoe deze gap te overbruggen
  Je voert eindredactie over de blueprint producten
  Je vertaalt de blueprint naar project start architectuur documenten als ijkpunt voor de PLC projecten
  Je maakt een planning voor het opleveren van de diverse blueprint producten en detailleringen
  Je organiseert de meetings van het Blueprint team en zit deze voor. Je coacht de teamleden
  Je maakt de blueprint breder communiceerbaar
  Je stemt af met de Enterprise architect en de staf/beleidsafdeling van D⁢ welke besluitvorming er nodig is
  Samen met de programma manager en business change managers vertaal je de Blueprint, in combinatie met de benefits map tot een programma plan, waarin de verandering stapsgewijs wordt aangepakt. Dit vormt de basis voor de programma uitvoering. Functie eisen
  Als Coördinator Blueprint ben je een ervaren coördinator met een duidelijke affiniteit of achtergrond in architectuur. Specifieke kennis en expertise: Minimaal 5 jaar ervaring in een coördinerende functie, opgedaan binnen IT-projecten en -programma s.
  Ervaring met het vormgeven van IT architectuur: Processen, techniek, standaarden, informatieproducten
  Bij voorkeur kennis van de methodes MSP (managing successfull programmes) en architectuur methodes zoals TOGAF
  Wetenschappelijk werk- en denkniveau
  Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  Ervaring met methodieken als Agile en scrum is een pré In staat om vanuit een high level schets stapsgewijs te detailleren Extra informatie: Qualogy streeft ernaar om iedere kandidaat binnen 5 werkdagen een persoonlijke reactie te sturen. Indien de klant een security screening vereist zijn de (eenmalige) kosten hiervan voor eigen rekening. NOTE: de Qualogy Aanvragen mogen niet zonder toestemming op internet geplaatst worden!!

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  ICT (netwerken en systemen)

 • Locatie Opdracht

  Rotterdam

 • Provincie

  Zuid-Holland

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media