ICT Architect (Archimate) (QR5517)


Intern

13/04/2018


 • Omschrijving

  Functie: ICT Architect (Archimate) (QR5517)
  Start: 2-5-2018, 32 uur per week
  Periode: 3 mnd+
  Omgeving: Amsterdam

  Omschrijving:
  Voor onze klant in Amsterdam zijn wij op zoek naar een ICT Architect (Archimate).

  Afdelingsinformatie
  De afdeling ICT & Innovatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van applicaties, ICT infrastructuur, kantoorautomatisering en informatiebeveiliging. De afdeling is tevens verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de enterprise architectuur, de ICT strategie en business informatieplannen. De afdeling ICT & Innovatie kent 3 onderafdelingen t.w. Informatiemanagement, ICT Vernieuwing en ICT Operations. De afdeling Informatiemanagement is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de enterprise architectuur, ICT strategie en business informatieplannen. De afdeling ICT Vernieuwing is verantwoordelijk voor de realisatie van veranderingen in het ICT landschap. De afdeling ICT Operations is verantwoordelijk voor de exploitatie van ICT systemen. Alle ICT activiteiten vinden plaats onder architectuur en volgen de doelstellingen geformuleerd in de ICT strategie en business informatieplannen.

  Omschrijving
  De afdeling ICT & Innovatie beoogd een volwaardig partner te zijn van de business. De afdeling Informatiemanagement met vier informatie managers en zes architecten geeft hier mede invulling aan. Voor deze afdeling zijn we op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige interim ICT Architect voor de aandachtsgebieden Informatie en ICT Infrastructuur. We hebben behoefte aan een professional die een hoog niveau van kennis combineert met inzicht om te helpen bij het waarmaken van de ambitie van de afdeling ICT & Innovatie.

  Werkzaamheden
  - Architectuur op-/bijstellen:
  Het ontwikkelen en onderhouden van (onderdelen van) de enterprise architectuur waarbij de huidige situatie en de gewenste inrichting van de klant worden beschreven op de informatie-en ICT infrastructuurlaag.
  - Architectuur uitdragen:
  De organisatie bewust maken van het belang van architectuur en bij deze draagvlak creëren voor de ontwikkeling en realisatie van de enterprise architectuur.
  - Strategische dialoog voeren:
  Een bijdrage leveren aan de tot standkoming van de strategie door het uitbrengen van advies aan het hoger management over kansen voortkomend uit nieuwe markt- en technologische ontwikkelingen.
  - Architectuuradvies geven:
  Alert zijn op gewenste veranderingen in de organisatie die de architectuur raken en hierover gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen.
  - FIT/GAP analyse uitvoeren:
  Een bijdrage leveren bij het opstellen van roadmaps in informatieplannen door de doelstellingen van de organisatie, de huidige situatie en de gewenste inrichting van de klant te analyseren.
  - PSA op-/bijstellen:
  Voor de start van een project het definiëren van de initiële oplossingsrichting op basis van de architectuur en deze vastleggen in de Project Start Architectuur.
  - Architectuur bewaken:
  Het zorgdragen dat veranderingen in de organisatie (in het bijzonder het ICT landschap) conform de architectuur plaatsvinden door veranderingen (al dan niet uitgevoerd in projecten) actief te begeleiden en te voorzien van kennis.

  Eisen
  - Afgeronde WO/HBO opleiding in de Informatica of (technische) Bedrijfskunde;
  - Aantoonbare ervaring als ICT architect bij een complexe/ veelzijdige organisatie;
  - Kennis van en aantoonbare ervaring met de informatievoorziening- en ICT infrastructuurlaag;
  - Kennis en ervaring met architectuurmethoden (w.o. Novius, TOGAF) en Archimate;
  - Kennis van (informatie)beveiliging, systeemintegratie, cloud strategieën, business intelligence, data analytics, enterprise mobility, SAP of Microsoft;
  - Ervaring met architectuurtools (b.v. Enterprise Studio).

  Competenties
  - Communicator;
  - Daadkrachtig;
  - Analytisch;
  - Creatief;
  - Team werker;
  - Flexibel;
  - Structurerend.

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  ICT (netwerken en systemen)

 • Locatie Opdracht

  Amsterdam

 • Provincie

  Noord-Holland

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media