Java ontwikkelaar


Intern

11/10/2018


 • Omschrijving

  Functie omschrijving
  Als solutionarchitect los je vragen van klanten op door, op basis van requirements, oplossingen te ontwerpen. Je houdt hierbij rekening met de flexibiliteit en schaalbaarheid en het verminderen van complexiteit. Bovendien verlaag je de kosten door gestandaardiseerde diensten en producten in te zetten. De uitkomst leg je vast in een projectstartarchitectuur en High Level Designs (PSA&HLD;). Hierbij houd je rekening met de Rijksbrede standaarden, de informatiebeveiliging en de DICTU referentiearchitecturen en -standaarden. Vanuit een projectorganisatie neem je deel aan een of meerdere projecten tegelijkertijd. Je begeleidt deze projecten en zorgt dat de architectuur wordt gevolgd in de op te stellen Low Level Designs (LLD/DLD) en de realisatie van de oplossing. Daarnaast ontwikkel je samen met de lead- en enterprise-architecten ICT-beleid met strategische voorstellen en technologische routes naar vernieuwingen voor een hoogstaand portfolio van technische infrastructuurbouwblokken en generieke voorzieningen. Je definieert nieuwe standaarden en schrijft bouwblokken.

  Specifiek betreft het minimaal de volgende werkzaamheden:
  • Uitwerken van nieuwe cloud-services in een servicebeschrijving en een architectuur (kleine HLD en LLD) voor de diensten op het gebied van de DICTU community cloud : compute / storage / netwerk.
  • Orchestratie middels BMC tooling
  • Minimaal 3x voorstellen schrijven en bouwblokken ontwerpen ter verbetering van de stabiliteit, kwaliteit en capaciteit van de Cloud.
  • Richtinggevende deelname bij diverse POC’s en daarna uitvoeringsgereed aanbieden aan project en technische teams.
  • Presentatie sessies geven aan klanten over de doorontwikkeling van de DICTU community cloud en aan beheerteams om verder Cloud-denken te stimuleren en uitleg geven over vraagstukken die in de teams leven.
  • Ontwerpen / uitwerken van architectuur voor diensten op het gebied van de cloud werkplek.
  • Ontwerpen / uitwerken architectuur voor migratie van legacy applicaties naar de DICTU community cloud.

  Het team Projecten van de divisie Infrastructuur is verantwoordelijk voor alle Klant- en Infrastructuur projecten van de divisie Cloud. De projecten bestaan uit een mix van projecten ten behoeve van onze opdrachtgevers en interne ICT projecten tbv de verandering/vernieuwing van onze infrastructuur. Het team Projecten bestaat uit een mix van projectleiders / solution architecten en ICT Experts. Binnen het team zoeken we een enthousiaste gedreven solution architect ter uitbreiding van het team. Vanuit een projectorganisatie neemt deze solution architect deel aan een of meerdere projecten tegelijkertijd. Hij/Zij begeleidt deze projecten en zorgt dat de architectuur vanuit de door hem/haar opgestelde PSA&HLD; wordt gevolgd in de op te stellen Low Level Designs (LLD) en de realisatie van de oplossing. Daarnaast ontwikkelt de solution architect samen met de lead- en enterprise-/domain architecten ICT-beleid met strategische voorstellen en technologische routes naar vernieuwingen voor een hoogstaand portfolio van technische infrastructuurbouwblokken en generieke voorzieningen. Hij/Zij definieert nieuwe standaarden en schrijft bouwblokken.
  Functie eisen
  Minimaal 2 jaar:
  Heeft aantoonbare meerjarige ervaring in het begeleiden van veranderingen in processen en organisatievormen.
  Is in staat een brug te vormen, vanuit procesgericht denken naar de toe te passen techniek.
  Heeft kennis van de fundamentele werking van Cloud -infrastructuur en dienstverlening
  Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau, bij voorkeur in een exacte richting
  Kan complexe vraagstukken op conceptueel of technisch niveau op basis van functionele eisen en wensen uitwerken in een of meerdere architecturen (PSA/HLD) en deze realiseren in een werkende ICT oplossing.
  Is in staat om technisch complexe materie te vertalen naar voor bestuurders en managers begrijpelijke taal.
  Het conceptueel kunnen vertalen van business en applicatie architectuur naar Technische architectuur. Modelleren volgens het juiste beleid. Conceptueel kunnen denken d.m.v. technische verkeersflows en maatregelen op de technische koppelvlakken te kunnen ontwerpen.
  Heeft aantoonbare kennis van en ervaring met de ontwikkelen van een servicegerichte architectuur en de daaraan gerelateerde deployment en provisioning methoden en technieken (bij voorkeur van BMC).
  Is een ervaren, ondernemende ICT-architect met ruime inhoudelijke en technische (datacenter-)infrastructurele ervaring met hardware producten en software van Flexpod (CISCO UCS-ACI/NetApp), F5, VMWare, Oracle, Microsoft en software als Linux, PostgreSQL.
  Heeft ervaring met datacenter- migraties en consolidaties bij enterprise organisaties.
  Tevens kennis en ervaring met TOGAF en/of DYA ,PRINCE2, ITILv3, Agile, Scrum en DevOps.
  Heeft kennis van en ervaring met informatiebeveiligingsarchitectuur,
  Heeft kennis van en ervaring met informatiebeveiliging.
  Heeft kennis van architectuur, architectuurmethoden en -technieken en het opstellen van PSA&HLD;.

  Certificering
  EXIN Cloud Foundation of indien niet in bezit van EXIN Cloud Foundation dit certificaat op eigen kosten binnen 3 maanden na start behalen.
  Archimate 3.0 of indien niet in bezit van Archimate 3.0 dit certificaat op eigen kosten binnen 3 maanden na start behalen.

  Wensen
  Kennis van BMC Cloudmanagement producten en hun toepassingen.
  BMC CLM, BSA, BDA en BNA. Microsoft SCOM. Certificering is een pre.
  IPMA,CISSP, Archimate 3.0. Certificering is een pre.
  Ervaring binnen grote organisaties waar ICT ondersteuning essentieel is in het primaire proces (finance, telecom, olie, rijksoverheid etc.) en waar Cloud Infrastructuur een belangrijk onderdeel is.
  Bereid om, indien de opdracht dit verlangt, enkele dagen in de week op een andere locatie van DICTU te werken.
  Tevens bereid om incidenteel buiten kantoortijden te werken.
  Kennis van (overheids)standaarden als NORA en ISO 27001.

  Arbeidsvoorwaarden
  Startdatum: donderdag 1 november 2018
  Einddatum: dinsdag 30 april 2019 met optie tot verlenging
  Aantal uur: 36
  Locatie: Den Haag

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  ICT (applicaties en software)

 • Locatie Opdracht

  Apeldoorn

 • Provincie

  Gelderland

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media