Opdracht transcriberen audio-opnames (interviews)


Intern

06/05/2019


 • Omschrijving

  Beste transcribent,

  wij zoeken (bij voorkeur ervaren) transcribenten voor het transcriberen van diverse soorten audio (interviews, tv-programma's, vergaderingen, etc.). De diverse transcriptie-opdrachten zullen doorlopend het gehele jaar aangeboden worden.

  Spraakherkenningssoftware & uitwerken via je eigen audioprogramma
  De audio is zeer divers in thematiek en kan afkomstig zijn uit de overheidssector, het bedrijfsleven of van particuliere zijde. Veel transcribenten vinden dit ook een leuke bijkomstigheid; een interessant en leerzaam aspect.
  De transcriptiestijlen kunnen letterlijk en woordelijk zijn. We hanteren richtlijnen waarin deze stijlen helder worden toegelicht. We maken ook gebruik van spraakherkenningssoftware, waardoor het nog sneller gaat om de audiofiles uit te werken. De ervaringen van transcribenten die gewerkt hebben met deze software zijn positief te noemen. Je zult altijd aan deze nieuwe manier van werken moeten wennen. Naast deze nieuwe manier van werken, krijgen we ook nog steeds audiofiles binnen die op de 'oude' manier uitgewerkt kunnen worden (via je eigen audioprogramma). Maak je gebruik van bijv. een voetpedaal? Dan kunnen we de software eventueel zo aanpassen dat je hiervan gebruikt kunt blijven maken binnen je nieuwe werkomgeving met de spraakherkenningssoftware. Deze software hoef je niet aan te schaffen. Wij zorgen dat je hierop kunt inloggen. Wij zorgen voor de licentie.

  Ben je accuraat, goed met taal en regelmatig inzetbaar?
  Dan zien we graag je reactie tegemoet. We werken o.a. met een geheimhoudingsverklaring en we sturen je ook de richtlijnen en een transcriptieformat toe. Op dit laatste document werk je je transcriptie uit. Wanneer een file m.b.v. de spraakherkenningssoftware uitgewerkt dient te worden, pas je de richtlijnen zoveel mogelijk ook toe. Het programma hanteert zijn eigen lay-out; je hebt hiervoor dus geen apart transcriptieformat meer nodig.

  Proefaudio
  We werken altijd met een klein stukje proefaudio om te bezien of je op redelijke wijze tot een uitwerking kunt komen.

  Vergoeding
  We hanteren een vergoeding voor de tijdsduur van de audio-opname. In dit geval is dat een vergoeding uitgedrukt per audio-uur. De vergoeding zal maandelijks aan je uitbetaald worden.

  Afmelden & deadlines
  Naast juist uitgewerkte uitwerkingen, willen graag dat je je tijdig afmeldt voor een file mocht je onverhoeds een keer toch niet kunnen. Daarnaast zijn deadlines uiteraard heilig.

  We zien je gewenste deelname graag tegemoet en zullen je dan meer informatie toezenden.
   

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  Tekst en Vertaling

 • Locatie Opdracht

  Deze opdracht is niet locatiegebonden

 • Provincie

  Deze opdracht is niet locatiegebonden

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media