PKI Expert / IAM Specialist


Intern

01/08/2019


 • Omschrijving

  Functie: PKI Expert / IAM Specialist
  Start: 2-9-2019, 36-40 uur per week
  Periode: 12 mnd+
  Omgeving: Woerden

  Omschrijving:
  Voor onze eindklant in Woerden zijn wij op zoek naar een ervaren PKI Expert / IAM Specialist.

  Binnen het bedrijf is er een afdeling genaamd IAM product Team. Dit team draagt zorg voor de gehele bedrijfsvoering voor medewerkers op het gebied van Identiteiten, authenticatie en autorisatie. Daarnaast maken we gedegen rapportages voor Audit en controle doeleinden en zijn wij compliant conform de strakke regels van onze security afdeling.
  Het IAM product team maakt gebruik van een eigen Public Key Infrastructure voor de uitgifte en controle van de interne certificaten. Het dagelijks beheer en ontwikkelingen van deze certificaten wordt uitgevoerd door het IAM product team binnen het bedrijf. Het IAM Product team beschikt echter niet over Senior specialistische kennis van de interne PKI omgeving. De opdracht is om een extra intermediate CA op te stellen zodat we vanuit ons Zero Maintance platform ongelimiteerd en geautomatiseerd certificaten kunnen uitgeven.
  Een publieke sleutelinfrastructuur (PKI) is een set van rollen, beleid en procedures die nodig zijn om digitale certificaten te maken, beheren, distribueren, gebruiken, opslaan en intrekken en publieke sleutelcryptie beheren.

  Opdracht:
  Je draagt er voor zorg dat de nieuwe intermediate CA op een correcte manier wordt geïmplementeerd met samenwerking van de technische specialisten van o.a. ZMM. Daarnaast hebben we een PKI omgeving die geupgrade moet worden, processen en procedures bijwerken. Het PKI landschap zal weer naar het nieuwe niveau moeten worden gebracht.

  Werkzaamheden:
  De kandidaat werkt aan het pro- en reactief beheer van de PKI omgeving van het bedrijf met name op de automatische uitgifte van certificaten voor ZMM. De kandidaat lost incidenten op, bewaakt de snelheid en stabiliteit van de productie systemen en automatiseert zo veel mogelijk de beheerprocessen. Daarnaast update de kandidaat de PKI omgeving en wordt er zorg gedragen om de processen en procedures op orde te brengen.
  Binnen het IAM product team zijn wij in controle van alle IAM gerelateerde processen. PKI valt ook onder dit team en wij dragen zorg dat alle certificaten tijdig worden uitgegeven en ingetrokken danwel vernieuwd. Daarnaast is er de wens om zo veel mogelijk te automatiseren op certificaten in samenwerking met onze zero maintanance platform.
  Een Senior PKI Expert / IAM specialist die kennis heeft van een interne PKI omgeving, kan aansluiten op een HSM, upgrade van de huidige versie naar de laatste versie en het automatische certificaten proces kan inrichten.

  Eisen:
  - Minimaal afgeronde HBO opleiding
  - Minimaal 3 - 5 jaar ervaring met Public Key Infrastructure, SSL / TLS certificaten, cryptografie en algemene beveiliging van belang voor PKI gebruikers en exploitanten
  - Minimaal 3 – 5 jaar ervaring met het ontwikkelen, updaten en aanpassen van PKI omgevingen gebaseerd op het windows platform

  Wensen:
  - Opleiding op het gebied van informatica (of vergelijkbaar)
  - Ervaring met werkzaamheden in scrum teams (tot 2 jaar, 2 tot 5 jaar, 5 jaar of meer)
  - Ervaring met Identity and Access management (tot 2 jaar, 2 tot 5 jaar, 5 jaar of meer)
  - Ervaring met een soortgelijke omgeving (tot 3 jaar, 3 tot 5 jaar, 5 jaar of meer)

  Competenties:
  Creativiteit, deskundigheid, kwaliteitsgerichtheid, resultaatgericht, samenwerken

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  ICT (netwerken en systemen)

 • Locatie Opdracht

  Woerden

 • Provincie

  Utrecht

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media