Programmamanager bureau IT toetsing (QR6378)


Intern

06/02/2019


 • Omschrijving

  Functie: Programmamanager bureau IT toetsing (QR6378)
  Start: 1-3-2019, 36-40 uur per week
  Periode: 12 mnd+
  Omgeving: Utrecht

  Omschrijving:
  Voor onze klant in Utrecht zijn wij op zoek naar een Programmamanager bureau IT toetsing.

  Wij zijn bezig met een grote transformatie. Als Programmamanager UBO (Ultimate Beneficial Owner) geef je het UBO-register verder vorm. Voor bepaalde (financiële) instellingen, zoals banken, trustkantoren en verzekeraars, geldt de wettelijke plicht om de identiteit van een UBO te achterhalen als ze zakendoen met die partij. De wet UBO is ingesteld 'ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme' (WWFT).

  Het programma UBO bestaat uit drie majeure pijlers: het bouwen & implementeren van het UBO register (ICT bouw traject), het voorbereiden van de uitvoeringsorganisatie om UBO registraties en mutaties te kunnen verwerken (business implementatie) en het initieel vullen van het UBO register (1.6 mln initiële registraties). Als Programmamanager geef je leiding aan het team om dit te realiseren.

  Je hebt de juiste kennis en ervaring. Je daagt niet alleen je projectteam uit, maar de hele organisatie. Samen met je collega's bouw je doelgericht aan een werkende oplossing en een succesvolle introductie van het UBO register. Jouw projectmanagement skills zijn hierbij doorslaggevend. Je maakt stakeholderanalyses, zorgt voor een zichtbare positionering, werkt diverse scenario's uit en rapporteert fact based aan de CDO en jouw Program Board. Je staat met jouw project in de politieke en publieke spotlights. Je laveert je behendig door het krachtenveld van de verschillende stakeholders binnen en buiten de organisatie.

  Kortom: dit is een uitdagende projectmanagementfunctie voor een zeer ervaren Programmamanager die het verschil weet te maken.

  Jouw toegevoegde waarde:
  Wij zijn continu in beweging, hectische situaties ga jij niet uit de weg. Je houdt overzicht en brengt structuur aan. Met het UBO-programma opereren wij met drie ministeries in een politiek bestuurlijke omgeving. Daar heb jij gevoel bij. Je geeft richting én werkt goed samen op verschillende niveaus zowel binnen de organisatie als met de stakeholders. Hoofd- en bijzaken kun je, in het belang van executie van het programma, goed scheiden.

  Uiteraard heb je aantoonbare ervaring in het succesvol sturen en beheersen van grote (IT) ontwikkelprogramma's en het introduceren van nieuwe processen in een bestaande uitvoeringsorganisatie: efficiency en innovatie realiseren en veranderkracht mobiliseren. Vanuit vanzelfsprekend gezag in het IV-domein (Informatie Voorziening) maak je verbinding tussen IV, ICT en de business. Je bent oprecht geïnteresseerd in de problematiek van de business. Jij aarzelt geen moment om potentiële problemen te melden. Je werkt oplossings- en resultaatgericht, hebt uitstekende organisatorische vaardigheden en laat je niet snel van de wijs brengen bij tegenslag.

  Met jouw flair, uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht ben jij de Programmamanager die we zoeken. Je bent open, sociaal vaardig, empathisch en je hebt een goed ontwikkeld reflectief vermogen. Jij koerst op vertrouwen en het glas is halfvol. Met plezier werk jij samen en met jouw coachende vaardigheden motiveer jij anderen.

  Profiel:
  - Wo-werk- en -denkniveau;
  - Minimaal 10 jaar programmamanagement ervaring in een klantgerichte,(semi)publieke- en/of commerciële omgeving
  - Bewezen trackrecord met omvangrijke, (bestuurlijk) complexe projecten en (publiek) stakeholdermanagement
  - Bewezen successen in het realiseren van projectresultaat in complexe omgevingen
  - Aantoonbare ervaring met projecten die in de politiek/bestuurlijke schijnwerpers staan
  - Kennis van en ervaring met Agile werken
  - Kennis van en ervaring met MSP
  - Kennis van en ervaring met Risk Management
  - Kennis van en ervaring met Quality Assurance in projecten
  - Kennis van en ervaring met nieuwe trends en ontwikkelingen in de veranderende digitale wereld
  - Bekendheid met BIT toetsing en het inrichten en aansturen van een BIT project

  Eisen:
  - Minimaal afgeronde HBO opleiding op het gebied van openbaar bestuur
  - Volledige kennis met alle kaders en toetsingen van BIT (bureau IT toetsing van het Rijk)
  - Ervaring met projecten die in de politiek/bestuurlijke schijnwerpers staan
  - Minimaal 10 jaar aantoonbaar ervaring met periodiek rapporteren over de voortgang van het programma project op basis van de aspecten van de heersende projectmanagementsystematiek
  - Minimaal 5 jaar ervaring met het toepassen van MSP en/of Prince2
  - Minimaal 1 jaar ervaring met tactisch en strategisch interdepartementaal stakeholdermanagement binnen de Rijksoverheid
  - Minimaal 1 jaar ervaring met het begeleiden van BIT toetsing en het inrichten en aansturen van een BIT project voor projecten die onder de eigen verantwoordelijk vielen
  - Minimaal 1 jaar inhoudelijke ervaring met Agile werken en het aansturen scrum teams binnen de Rijksoverheid

  Wensen:
  - Ervaring als Programmamanager in een klantgerichte,(semi)publieke omgeving
  - Ervaring met samenwerken met relevante externe partijen (waaronder meerdere opdrachtgevers, partners, projectleiders en inhoudsdeskundigen); en met het vastleggen daarvan.

  Extra informatie:
  Qualogy streeft ernaar om iedere kandidaat binnen 5 werkdagen een persoonlijke reactie te sturen.
  Indien de klant een security screening vereist zijn de (eenmalige) kosten hiervan voor eigen rekening.

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  Management

 • Locatie Opdracht

  Utrecht

 • Provincie

  Utrecht

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media