Senior DevOps Engineer / Scrum Master


Intern

23/06/2020


 • Omschrijving

  Functie: Senior DevOps Engineer / Scrum Master 
  Start: 27-7-2020, 36 uur per week
  Periode: 6 mnd+
  Omgeving: Amsterdam

  Omschrijving:
  Voor onze klant in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Senior DevOps Engineer / Scrum Master.

  Een collega versterkt onze opgave om met informatie, kennis en wijsheid te helpen de stad beter te begrijpen om zo gefundeerde keuzes te kunnen maken.

  De afdeling verzamelt data over Amsterdam en verwerkt deze tot informatie. Van onderwerpen als de Amsterdamse bevolking, de woningvoorraad, de werkgelegenheid en de bedrijvigheid in de stad tot onderwerpen als veiligheid, verkiezingen, zorg en onderwijs. Ook ontwikkelt en beheert de afdeling dé smart-city-data-infrastructuur. We bieden mogelijkheden voor o.a. (big) data-analyse in een beveiligde omgeving, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. De teams helpen gegevens over de stad vindbaar en toegankelijk te maken voor verdere verwerking door medewerkers van de gemeente, publiek en dataprofessionals. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera's, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afvalcontainers te berekenen.

  De afdeling bestaat uit zo'n 150 professionals die werken in zelforganiserende teams. Elk team heeft een eigen focus zoals het doen van onderzoek en data-analyse, het ontsluiten van gegevens, applicatie-ontwikkelprojecten in opdracht, en service en delivery. Op het gebied van data en informatie werken onze professionals met vernieuwende open source technologie en een agile/scrum (DevOps, continuous delivery) werkwijze aan de doorontwikkeling van de infrastructuur. Bescherming van persoonsgegevens is verankerd in onze werkwijze middels het WPD (Werkproces Privacy gerelateerde Dataleveringen) proces.

  Binnen de afdeling werken we met de allernieuwste technieken. Bovendien onderzoeken we continu of we de juiste technieken gebruiken. Door kritisch naar ons eigen werk te kijken, houden we elkaar scherp. Samen willen we écht waarde toevoegen. Er heerst dan ook een gezonde druk op voortgang en kwaliteit.

  Om het team te completeren zoeken we een Senior DevOps Engineer/Scrum Master. De DevOps engineer verzorgen de infra op basis van Infrastructure as Code, continuous integration en continuous delivery. De DevOps engineers hebben verantwoordelijkheden op technisch vlak, houden zich bezig met deployment en diverse taken rondom incident en problem management. Zij zorgen ervoor dat de systemen technisch voldoen, getest worden en gemonitord worden, in productie gaan en ook blijven werken, en dat eventuele problemen met systemen opgelost worden.

  Jouw focus komt te liggen op het door ontwikkelen van de Veilige Analyse Omgeving. Dit is een virtuele werkplek o.b.v. Linux Ubuntu. Data scientists werken in de VAO op vertrouwelijke datasets. De VAO moet veilig zijn, waarmee de data alleen na toestemming de VAO mag verlaten. Maar de VAO moet ook flexibel genoeg zijn om de data scientists te ondersteunen in hun werk.

  Naast je werk als DevOps Engineer ben je de Scrum Master van Team VAO. Als Scrum Master zorg je voor een zuivere doorloop en toepassing van de sprints en zorg je voor een goede teamdynamiek. De scrum master kan goed omgaan met complexe input van stakeholders en met een team dat aan een uitdagende opdracht werkt, waardoor er soms keuzes moeten worden gemaakt die grote impact kunnen hebben op de richting van het proces. We zoeken iemand met een positieve 'can do' mentaliteit, die tegelijkertijd goed de rust weet te bewaken binnen het team.

  Werkzaamheden:
  Als Senior DevOps Engineer / Scrum Master ga je je bezighouden met:
  - Het verzorgen en beheren van het Cloud platform op basis van infrastructure as Code, continuous integration en continuous delivery;
  - Ontwikkelen en in gebruik nemen van systemen die technisch voldoen aan de eisen en wensen (Ansible, Jenkins Docker en Git);
  - Samen met eindgebruikers werken aan de doorontwikkeling van de Veilige Analyse Omgeving: virtuele werkplek voor Data Scientists
  - Scrum Master taken verzorgen voor het gedreven en ambitieuze team;
  - Werken op basis van een DevOps mentaliteit.

  Eisen:
  - Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma en/of werkervaring.
  - Je hebt minimaal 5 jaar kennis van en ervaring met DevOps, Continuous Integration en Continuous Delivery in een Agile/Scrum omgeving. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v. gele arceringen en toegelicht in de motivatie.
  - Je hebt minimaal 2 jaar en maximaal 5 jaar aantoonbare ervaring met netwerkbeheer en beveiliging en Linux systeembeheer. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v. gele arceringen en toegelicht in de motivatie.
  - Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als scrummaster of agile coach opgedaan in een of meerdere grote, complexe organisatie(s). Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v. gele arceringen en toegelicht in de motivatie.
  - Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met het opzetten en beheren van een data analyse omgeving. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v. gele arceringen en toegelicht in de motivatie.
  - Je hebt aantoonbare werkervaring met Ansible, PostgreSQL, en Cloud Services zoals Open Stack, Azure en/of AWS. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v. gele arceringen en toegelicht in de motivatie.
  - Je hebt aantoonbare werkervaring met opslag en beveiligen van privacy-gevoelige informatie. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v. gele arceringen en toegelicht in de motivatie.
  - Twee relevante referenties: organisatie - naam contactpersoon - telefoonnummer contactpersoon.

  Wensen:
  - Aantoonbare kennis en ervaring met Docker. Geef aan:
  5 jaar of meer (20%)
  3 - 4 jaar (15%)
  1 - 2 jaar (10%)
  Minder dan 1 jaar (5%)
  Geen ervaring (0%)
  - Je hebt aantoonbare ervaring met Python.

  Motivatie:
  Geef in maximaal 1 pagina aan waarom u als kandidaat de meest geschikte bent voor deze opdracht. Hieruit dient te blijken dat je over uitstekende Nederlandse schriftelijke vaardigheden beschikt.
  Let op, er wordt hier gevraagd naar een motivatie van de kandidaat.
  Uw motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien de kandidaat hiervoor wordt uitgenodigd.


  Extra informatie:
  Qualogy streeft ernaar om iedere kandidaat binnen 5 werkdagen een persoonlijke reactie te sturen.
  Indien de klant een security screening vereist zijn de (eenmalige) kosten hiervan voor eigen rekening.

  NOTE: de Qualogy Aanvragen mogen niet zonder toestemming op internet geplaatst worden!!

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  ICT (netwerken en systemen)

 • Locatie Opdracht

  Amsterdam

 • Provincie

  Noord-Holland

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media

BERICHT VAN OPDRACHTGEVER

 • 2020-07-06 08:22:03