Senior Informatiemanager


Intern

08/10/2020


 • Omschrijving

  Functie: Senior Informatiemanager 
  Start: 2-11-2020, 32-36 uur per week
  Periode: 9 mnd+
  Omgeving: Amsterdam

  Omschrijving:
  Voor onze klant in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Senior Informatiemanager.

  Functieomschrijving:
  Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar onze prachtige stad. Dagelijks werken we met 14.000 collega's aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 2,3 miljoen bezoekers van Sail, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil. Je kunt je voorstellen dat het hierbij belangrijk is dat we assets zoals verhardingen, bruggen, kademuren en openbare verlichting goed onderhouden.

  Het fundament onder deze onderhoudsprocessen is goed functionerende informatievoorziening gebaseerd op actuele en betrouwbare data over onze assets in de openbare ruimte.

  Een bijzondere inhoudelijk programma is Bruggen en Kademuren: de grachten van Amsterdam zijn kenmerkend voor onze stad. Veel van de bijbehorende assets als bruggen en kades vallen onder gemeentelijk of werelderfgoed. Momenteel staat de soms slechte staat ervan volop in de schijnwerpers. De komende jaren gaan we hier een enorme inhaalslag maken. Deze inhaalslag vereist de juiste middelen informatievoorziening en beslaan het hele spectrum van communicatie, programmering tot uitvoering en verantwoording.

  Binnen het programma Bruggen en Kademuren is het uitvoeringsbeleid in ontwikkeling terwijl het werk al in uitvoering is of moet. Dit geldt ook de daaraan gekoppelde informatievoorziening. Enerzijds ontwikkelen we een IV beleid voor het programma Bruggen en Kademuren, anderzijds vragen we vanwege de bestuurlijke urgentie versnelling op een aantal informatieprojecten en praktische stappen. Dit alles binnen de bestaande governance structuren informatievoorziening en binnen de stedelijke kaders

  Werkzaamheden:
  Amsterdam is een stad met veel informatie-uitdagingen. Als informatiemanager weet je de impact van alle veranderingen op het IT landschap in te schatten en om te zetten in passende maatregelen. Jij slaat de brug tussen business en IT. Of het nu gaat om nieuwe businesswensen of wet- en regelgeving, jij overziet wat nodig is en vertaalt de opgaven naar passende informatie-oplossingen.

  Als informatiemanager ga je werken aan de doorontwikkeling van de informatievoorziening voor het programma Bruggen en Kademuren.

  Als informatie manager weet je vraagstukken te vertalen naar oplossingen binnen de afgesproken kaders informatievoorziening en binnen de kaders van Stedelijk beheer.

  - Je bent de informatiemanager die een grote bijdrage gaat leveren aan de totstandkoming van de doorontwikkeling van de informatievoorziening voor het programma Bruggen en Kademuren
  - Je bent als informatiemanager de schakel tussen IV en de business en bewaak je kwaliteitsaspecten zoals architectuur, informatiebeveiligingen privacy
  - Je kunt strategisch vraagstukkken benaderen, maar tegelijkertijd ook hands-on zaken in gang zetten. Je laat niet liggen wat direct opgepakt kan worden.
  - Je vertaalt de vraag naar relevante producten in traditionele gefaseerde ontwikkelingstrajecten (verkenning, definitie, businesscase, plan)
  - Je sluit waar van toepassing aan bij - en borgt de kwaliteitsaspecten Informatievoorziening bij agile ontwikkelingen

  Eisen:
  - Beschikt minimaal over een WO werk -en denkniveau bij voorkeur in de richting van Informatiemanagement, Bedrijfsinformatica of Bedrijfskunde.
  - In het bezit van een erkende wo diploma. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
  - Minimaal 5 jaar ervaring als informatiemanager.
  - Ervaring met business- en informatieanalyse technieken: verander- en impactanalyse en met gegevens- en informatiemodellen.
  - Ervaring met het in kaart brengen van bestaande IV-landschappen, en dit binnen bestaande kaders te vertalen naar een toekomstig informatielandschap, rekening houdend met benodigde voorzieningen, data governance en benodigde beheerorganisatie.
  - Ervaring met business- en informatiearchitectuur en is bekend kwaliteitsaspecten zoals informatieveiligheid en privacy.
  - Twee referenties: organisatie - naam contactpersoon - telefoonnummer contactpersoon.

  Wensen:
  - Kennis van oplossingen in de informatieketen bij projecten in de Openbare Ruimte zoals BIM ILS/OTL of anderszins.
  - Werkervaring binnen een overheid of gemeentelijke organisatie met een omvang als de G4.
  - Kennis van het domein beheer openbare ruimte/ Assetmanagement en de daar vigerende standaarden als IMBOR. - Kennis van de voor de openbare ruimte relevante basisregistraties en de doorontwikkeling daarbij (SOR).

  Motivatie:
  Geef in maximaal 1A4 pagina's aan waarom uw kandidaat de meest geschikte is voor deze opdracht.


  Extra informatie:
  Qualogy streeft ernaar om iedere kandidaat binnen 5 werkdagen een persoonlijke reactie te sturen.
  Indien de klant een security screening vereist zijn de (eenmalige) kosten hiervan voor eigen rekening.

  NOTE: de Qualogy Aanvragen mogen niet zonder toestemming op internet geplaatst worden!!

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  Management

 • Locatie Opdracht

  Amsterdam

 • Provincie

  Noord-Holland

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media

BERICHT VAN OPDRACHTGEVER

 • 2020-10-19 08:37:40