Senior Project Manager (Aanbestedingstraject/Overheid)


Intern

04/07/2019


 • Omschrijving

  Functie: Senior Project Manager (Aanbestedingstraject/Overheid) 
  Start: 1-8-2019, 36 uur per week
  Periode: 6 mnd+
  Omgeving: Amsterdam

  Omschrijving:
  Voor onze eindklant in Amsterdam zijn wij op zoek naar een projectmanager Aanbesteding Kennissysteem en Workforce Management Systeem (overheid).

  Werkzaamheden
  Om de Dienstverlening te continueren en te verbeteren worden twee Europese aanbestedingstrajecten doorlopen. We zoeken een systeem dat workforce management ondersteunt en we zoeken vervanging van de huidige kennisbank. Om dit in goede banen te leiden zoeken we een projectmanager met ruime ervaring met aanbestedingstrajecten bij de overheid.

  Workforcemanagement beoogt om de loketten en het callcenter optimaal te bemannen: Klanten worden snel geholpen, terwijl er nooit meer medewerkers dan nodig worden ingezet. Het bedrijf wil hiervoor een nieuw ondersteunend systeem aanschaffen. Hiervoor wordt een Europees aanbestedingstraject doorlopen. De projectmanager moet ervoor zorgen dat de aanbesteding leidt tot een gunning en vervolgens het nieuwe systeem op de werkvloer implementeren. In de aanbesteding worden mogelijk ook andere functionaliteiten behorende bij Workforce Optimization opgenomen te weten: interaction recording, quality monitoring, enterprise feedback management, elearning en speech analytics.

  In het andere traject grijpt de gemeente de verplichte vervanging van haar huidige kennissysteem (KANA IQ) aan om innovatieve oplossingen te gaan gebruiken waarmee we de burgers, ondernemers en bezoekers niet langer overladen met een overdaad aan informatie, maar vanuit hun vraag en context, een oplossing op maat bieden. Snel en gemakkelijk.

  Vervanging van het huidige systeem KANA IQ is nodig omwille van de onrechtmatigheid van het huidige contract en het verbeteren van de dienstverlening. Het voeren van een dialoog, die de exacte vraag en context boven tafel haalt, vergt nu veel ervaring en kennis van gemeentelijke producten. De wens is om dit met het nieuwe systeem slimmer te gaan invullen. Hoeveel slimmer willen we eerst onderzoeken.


  Wij zoeken een projectmanager om deze aanbesteding én de implementatie van het nieuwe kennissysteem in goede banen te leiden. Onderdeel van de aanbestedingsprocedure is een marktverkenning om te onderzoeken welke mogelijke oplossingen er in de markt zijn. En na de aanbesteding moet het nieuwe kennissysteem worden geïmplementeerd en het oude kennissysteem worden uit gefaseerd.

  Dit cluster is verantwoordelijk voor:
  - Het leveren en continu verbeteren van dienstverlening, producten en diensten aan burgers en ondernemers.
  - Het leveren van dienstverlening aan interne organisatieonderdelen en partners op het gebied van informatievraagstukken.
  - Het vergroten van de informatiepositie ten aanzien van de ambities van de stad en de vraagstukken waar de stad voor staat, door clusters actief te adviseren, te faciliteren en te helpen ontsluiten brede informatie.
  - Het verbeteren van de objectieve en subjectieve veiligheid in de stad.

  Eisen:
  - Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau.
  - In het bezit van een erkende HBO diploma.
  - In het bezit van een certificering PRINCE 2 Practitioner, IPMA C of een certificering op een vergelijkbaar niveau.
  - Minimaal 5 jaar ervaring met projectmanagement bij een grote organisatie. Van deze ervaring moet 3 jaar zijn opgedaan in de laatste 5 jaar.
  - Minimaal 3 jaar ervaring met Europese aanbestedingstrajecten bij overheidsinstellingen. Deze ervaring is opgedaan in de laatste 10 jaar.
  - 2 referenties (organisatie, naam contactpersoon, telefoonnummer)
  - Motivatie: maximaal 1 pagina aan waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze opdracht.

  Wensen:
  - Kennis en ervaring van het implementeren van systemen waarin AI of Machine Learning is toegepast
  - Kennis en ervaring met redactieprocessen van websites.
  - Ervaring met het implementeren van een kennissysteem.
  - Ervaring met het implementeren van een workforce management systeem en systemen voor interaction recording, quality monitoring, enterprise feedback management, elearning en speech analytics.
  - Ervaring met gemeentelijke contact centers, - webcare en - baliefuncties.
  - Ervaring met agile werken (Scrum).

  Competenties:
  Resultaatgerichtheid, plannen, omgevingsbewustzijn, klantgerichtheid

  Extra informatie:
  Wij streven ernaar om iedere kandidaat binnen 5 werkdagen een persoonlijke reactie te sturen.
  Indien de klant een security screening vereist zijn de (eenmalige) kosten hiervan voor eigen rekening.

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  ICT (applicaties en software)

 • Locatie Opdracht

  Amsterdam

 • Provincie

  Noord-Holland

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media

BERICHT VAN OPDRACHTGEVER

 • 2019-07-16 04:10:31