Testcoordinator/Functioneel beheerder (QR5589)


Intern

04/05/2018


 • Omschrijving

  Functie: Testcoordinator/Functioneel beheerder (QR5589)
  Start: 28-5-2018, 36-40 uur per week
  Periode: 12 mnd+
  Omgeving: Den Haag

  Omschrijving:

  Voor onze klant in Den Haag zijn wij op zoek naar een Testcoordinator/Functioneel beheerder.

  Omschrijving
  De unit is de leverancier van eigentijdse informatiesystemen ter ondersteuning van de inlichtingen- en veiligheidsprocessen. Kernwaarden zijn daarbij klantgerichtheid, adaptief vermogen en resultaatgerichtheid (effectief, efficiënt, veilig en rechtmatig). De unit verricht alle voorkomende werkzaamheden voor de instandhouding, optimalisatie en doorontwikkeling van hoogwaardige informatiesystemen, de innovatie en introductie van nieuwe systemen en de gecontroleerde afstoot van systemen aan het eind van de levensduur. In de praktijk is er sprake van multidisciplinaire teams die integraal verantwoordelijk zijn voor een groep van diensten, applicaties en systemen. De unit omvat tevens de disciplines business analyse en business architectuur. Ook worden nationaal en internationaal relaties onderhouden op het gebied van informatievoorziening.

  Als testcoördinator / functioneel beheerder ben je één van de drijvende krachten op het gebied van applicatievernieuwing. Onder leiding van een project- en/of teamleider werk je aan het uitbreiden en vernieuwen van de IT-voorzieningen. Samen met andere specialisten bouw, migreer en beheer je de ICT-infrastructuur. Je participeert in IT-projecten en je bewaakt de kwaliteit van de IT-voorzieningen. Je stemt af met gebruikers om de functionaliteit van applicaties en toegankelijkheid van data te waarborgen. Je hebt daarmee een belangrijke rol in het vergroten van de digitale weerbaarheid.

  Speelruimte:
  - De ICT-architectuur, het beveiligingsbeleid en de aansluiting op bestaande ICT-systemen en standaarden zijn leidend voor de technische inrichting van de op te leveren producten.
  - Je wordt aangestuurd door een teamleider van een multidisciplinair IT-beheer of ontwikkelteam.
  - Je draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer en de migratie van een set applicaties, in voortdurende afstemming met architectuur, systeemdeskundigen en collega-specialisten.
  - Je nodigt gebruikers uit om ontwikkelde of gemigreerde applicaties te testen en ondersteunt hen in het uitvoeren van de tests.
  - Je adviseert bij het analyseren en beschrijven van de functies die de applicatie moet vervullen, bij het analyseren en vastleggen van testresultaten en het vaststellen van wenselijke aanpassingen op de applicatie en/of de onderliggende infrastructuur en de daaruit voortvloeiende verbetermaatregelen.
  - Je bent deskundig op jouw expertisegebied. Jij bent een vraagbaak voor collega’s en helpt bij het op peil brengen en houden van kennis op het gebied van applicatiebeheer, gebruikersondersteuning en testen.

  Contacten:
  - Met ITIL proces managers, projectleiders en/of teamleiders over de te verrichten werkzaamheden
  - Met technici van leveranciers over mogelijkheden, inrichting en instelling van ICT middelen om te komen tot verantwoorde (ontwerp)keuzes en optimaal functionerende systemen
  - Met systeemdeskundigen en informatiebeveiliging om de voorgenomen ontwerpkeuzes te toetsen aan kaders en standaarden
  - Met specialisten van leveranciers of fabrikanten over de inrichting en toepassing van middelen om complexe problemen te kunnen oplossen

  Eisen (knock- out):
  - Afgeronde HBO opleiding Functioneel Beheer of ICT, of aantoonbaar vergelijkbaar niveau;
  - Tenminste 5 jaar ervaring met het gestructureerd (automatisch) testen van applicaties
  - Tenminste 5 jaar ervaring als beheerder of projectmedewerker binnen het aandachtsgebied applicatieontwikkeling en –beheer
  - In het bezit van rijbewijs B;
  - Bereid tot het incidenteel werken buiten reguliere kantooruren en uitvoeren van consignatiedienst;

  Wensen:
  - 2 jaar of meer ervaring in hoogbeveiligde omgevingen
  - 2 jaar of meer ervaring met het coördineren en (doen) uitvoeren van (automatisch)testen van grote aantallen applicaties onder tijdsdruk
  - 2 jaar of meer aantoonbare ervaring in het werken in een multidisciplinair team
  - 2 jaar of meer aantoonbare ervaring met Agile/SCRUM en/of DevOps
  - Ervaring met testautomatisering en testcase management tools
  - Je bent aantoonbaar in staat om testplannen te schrijven
  - Actuele certificering op het gebied van functioneel (applicatie)beheer, ASL of BISL

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  ICT (netwerken en systemen)

 • Locatie Opdracht

  den haag

 • Provincie

  Zuid-Holland

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media