Interim senior beleidsadviseur armoede en schulden / bestaanszekerheid

Interim senior beleidsadviseur armoede en schulden / bestaanszekerheid


Intern

11/09/2023


 • Omschrijving

  Onze opdrachtgever is een middelgrote gemeente in Noord-Holland waar veel veranderingen hebben plaatsgevonden de afgelopen jaren. Er zijn regionale verbanden opgestart en zaken opnieuw ingedeeld, zowel functioneel als procesmatig. Resultaat is een frisse en proactieve afdeling met veel interactie tussen de verschillende beleidsterreinen.
  Ivm het vertrek van een medewerker is men momenteel op zoek naar een senior beleidsadviseur armoede en schulden / bestaanszekerheid. Het gaat hier om een project van minimaal 16 uur liefst meer maar het werk wordt passend gemaakt op de beschikbare uren voor minimaal 6 maanden.

  Je maakt onderdeel uit van een beleidsteam binnen het sociale domein. Ogv armoede en schulden is de gemeente momenteel de stap aan het maken maar een integrale werkwijze waarin bestaanszekerheid centraal staat. Momenteel wordt een nieuwe nota Bestaanszekerheid afgerond, waarin bestaanszekerheid is vertaald naar drie pijlers die zijn gericht op het ondersteunen van zekerheid van basisbehoeften: voorzien in basisbehoeften (financieel); gezond, betaalbaar en veilig wonen; en fysiek en mentaal gezond voor iedereen.

  Je werkzaamheden zijn breed en divers: denk aan het voorbereiden van de besluitvorming en uitvoering van de energietoeslag 2023, monitoring en mogelijke verlenging van ons lokale noodfonds, contacten met het Jeugdfonds Sport en Cultuur en vanuit bestaanszekerheid een bijdrage leveren aan de aanvraag voor de SPUK GALA (gezonde leefstijl akkoord) middelen. Maar ook aan het borgen van de pilot vroegsignalering en het in gang zetten van de uitvoering van de nieuwe nota die naar verwachting eind 2023 wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Werkzamheden zullen passend gemaakt worden op je beschikbare uren.

  Wij zijn op zoek naar een interimmer met ruime inhoudelijke kennis ogv armoede en schulden/bestaanszekerheid. Verder beschik je over voldoende gemeentelijke ervaring.
  Wij zoeken een echte strateeg die goed in de materie zit en goed kan samenwerken, zowel met collega’s als externe organisaties. Je bent een pragmaticus.
  Graag reacties inclusief tarief en beschikbaarheid.

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  Welzijn en Zorg

 • Locatie Opdracht

  Noord-Holland

 • Provincie

  Noord-Holland

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media