Veel gestelde vragen

Algemeen

Sinds wanneer bestaat Opdrachten.nl?

Opdrachten.nl is in 2011 opgericht.

Door goed naar onze gebruikers te luisteren is in januari 2015 deze vernieuwde website gelanceerd. Naast opdrachten bieden wij nu ook tips en informatie aan voor zowel startende als ervaren freelancers.

Overigens zijn wij voortdurend bezig om onze website te verbeteren. Laat ons een eventueel verbeterpunt dan ook weten.

Wat voor soort opdrachten staan er op Opdrachten.nl?

Alleen opdrachten die door zelfstandige professionals/organisaties uitgevoerd dienen te worden. Aanvragen voor een vast dienstverband zijn dus niet toegestaan.

Opdrachten vooral in de zakelijke dienstverlening, dus werkzaamheden die voornamelijk op een kantoor plaatsvinden.

Opdrachten die op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd dienen te worden, maar ook opdrachten die op de locatie van de opdrachtnemer (freelancer/organisatie) uitgevoerd kunnen worden.

Van website ontwikkeling tot het verlenen van fiscale- en juridische ondersteuning. Van secretariële werkzaamheden tot managementopdrachten. Heel breed dus.

Wanneer kan ik gebruik maken van Opdrachten.nl?

Om gebruik te maken van Opdrachten.nl dien jij je eenmalig gratis in te schrijven: www.opdrachten.nl/inschrijven
Dit is eenvoudig en snel gebeurd.

Vervolgens kan je met jouw inloggegevens inloggen en gebruik maken van Opdrachten.nl.

Geen bevestigingsmail ontvangen na inschrijving?

Wellicht ziet jouw provider de e-mail als spam/ongewenst en staat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail box. Als dit niet het geval is, neem dan contact met ons op.

Wachtwoord vergeten?

Klik op deze link om een nieuw wachtwoord aan te vragen: wachtwoord aanvragen

Hoe verander ik mijn inschrijfgegevens?

Nadat je bent ingelogd kan je in ‘Mijn gegevens’ (persoonlijke profielpagina) je gegevens en voorkeuren bekijken en wijzigen.

Vergeet niet om je wijzigingen te bevestigen door op de 'Bevestig' button te klikken.

Ik heb een tip voor Opdrachten.nl.

Opdrachten.nl staat uiteraard open voor tips die ons platform verbeteren. Heb je zo'n tip? Laat het ons weten! Vervolgens zullen wij dit intern bespreken en je hierover een terugkoppeling geven.

Contact met Opdrachten.nl?

Veel antwoorden op vragen vind je al op deze pagina: antwoorden

Staat onverhoopt je vraag er niet tussen? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar admin@opdrachten.nl.

Binnen 8 werkuren, veelal een stuk sneller, zullen wij een terugkoppeling geven op je vraag of opmerking.

Adverteren op Opdrachten.nl?


Opdrachten.nl is een zéér snel groeiend bemiddelingsplatform van freelance werk in Nederland.

Bij Opdrachten.nl zijn duizenden freelancers aangesloten en dagelijks sluiten nieuwe professionals zich bij ons aan.

Adverteren kan op verschillende manieren. Zowel op landelijk als op regionaal niveau.

Profiteer van de zéér scherpe tarieven die wij hanteren!

Interesse? Neem dan contact met ons op via admin@opdrachten.nlLaat ook uw onderneming groeien!

Plaatsen van opdrachten

Uitleg via film (1 minuut) hoe je gratis een professional vindt

Bekijk in een minuut hoe Opdrachten.nl werkt: film

Wat kost Opdrachten.nl als ik opdrachten wil plaatsen?

Het gebruik van Opdrachten.nl voor een opdrachtgever (degene die de opdracht plaatst) is volledig gratis.

Opdrachten.nl brengt ook geen bemiddelingsvergoeding of iets dergelijks in rekening. Het gebruik van Opdrachten.nl is 'van a tot z' gratis.

Wat kan Opdrachten.nl voor mij betekenen?

Via Opdrachten.nl vind je de juiste dienstverlener. Er zijn namelijk duizenden professionals bij ons platform aangesloten. Op elk gebied van de zakelijke dienstverlening.

Na plaatsing van je opdracht ontvang je snel reacties. Deze reacties vergelijk je met elkaar (bijvoorbeeld op prijs en kwaliteit) en vervolgens kies je de opdrachtnemer die het meest geschikt voor jou en de opdracht is. Je kunt zelf rechtstreeks afspraken maken met de professional die je gekozen hebt.

Hoe plaats ik een opdracht?

Klik op onze homepage op ‘Plaats een opdracht’. Hier vind je het formulier om jouw opdracht te plaatsen. Vul dit formulier zo volledig mogelijk in om vervolgens gerichte reacties te ontvangen.

Voorwaarden waaraan een opdracht moet voldoen?

Voordat een opdracht op ons platform verschijnt, wordt deze door ons beoordeeld.

Alleen opdrachten die door zelfstandige professionals/organisaties uitgevoerd dienen te worden zijn toegestaan. Aanvragen voor een (deta) vast dienstverband zijn dus niet toegestaan.

Er mogen geen diensten en producten (commerciële uitingen) worden aangeboden.

Hoe langt duurt het voordat de door ons geplaatste opdracht wordt gepubliceerd?

Wij keuren een aantal keer per dag de op Opdrachten.nl geplaatste opdrachten. Publicatie op Opdrachten.nl vindt plaats direct na goedkeuring van de opdracht.

Hoe kan ik de ontvangen reacties bekijken?

Je ontvangt een e-mail zodra een professional op jouw opdracht heeft gereageerd.

De ontvangen reacties op jouw opdracht kan je daarnaast in ‘Mijn opdrachten’ bekijken.

Hoe communiceer ik met de dienstverleners die hebben gereageerd op mijn opdracht?

Via ons platform kan je communiceren met de dienstverleners. Dit kan door een bericht te schrijven in het tekst vak van betreffende opdracht.

Daarnaast kan je ook rechtstreeks (e-mail of telefoon) contact opnemen met de dienstverleners.

Hoe sluit ik mijn geplaatste opdracht?

In ‘Mijn opdrachten’ kan je de door jou geplaatste opdracht bekijken en sluiten.

Bij het sluiten van de opdracht word je gevraagd om een terugkoppeling te geven aan de dienstverleners die interesse hebben getoond. Jouw terugkoppeling wordt vervolgens in één keer verzonden naar alle dienstverleners die op jouw opdracht hebben gereageerd.

Wij verzoeken je om een zo duidelijk mogelijke terugkoppeling te geven, zodat de dienstverleners een kwalitatieve terugkoppeling op hun reactie krijgen.

Wat zijn de (spel) regels m.b.t. het sluiten van een opdracht?

Wij willen de kwaliteit van onze marktplaats borgen door (spel) regels te hanteren. Een belangrijke (spel) regel voor opdrachtgevers is het juist en tijdig terugkoppelen aan dienstverleners.

Dienstverleners steken namelijk veel tijd en energie in het maken van een passende offerte. Om die reden verzoeken wij je de door jou geplaatste opdracht te sluiten zodra dit mogelijk is. Geef daarbij een zo duidelijk mogelijke terugkoppeling aan de dienstverleners die hebben gereageerd.

Opdrachtgevers die zich 2 keer niet aan de regels houden m.b.t. het tijdig en juist sluiten van opdrachten, worden voor de duur van 6 maanden van ons platform geweerd. Zij kunnen dan geen opdrachten op Opdrachten.nl plaatsen.

Zoeken naar opdrachten

Kan ik gratis gebruik maken van Opdrachten.nl?

Ja, een standaard abonnement is gratis.

Met je gratis standaard abonnement ontvang je e-mail notificaties van alle nieuw geplaatste opdrachten op Opdrachten.nl en kan je reageren op alle interne opdrachten (24 uur nadat de opdracht is geplaatst).

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe opdrachten?

Je kunt uiteraard zelf zoeken op Opdrachten.nl. Echter wij kunnen je ook een e-mail sturen als er een opdracht is geplaatst in jouw vakgebied en gewenste provincie(s). Een e-mail bij elke opdracht of 1 e-mail per dag. Aan jou de keuze.

Je kunt, nadat je bent ingelogd, je voorkeuren aangeven in ‘Mijn gegevens’. Het is altijd mogelijk om jouw voorkeuren op een later moment weer aan te passen.

Hoe zoek ik een opdracht?

Ga naar ‘Zoek een opdracht’ en selecteer de juiste opdrachtrubriek.

Er bestaat daarnaast de mogelijkheid om andere zoekcriteria (provincie, trefwoord en soort opdracht) te selecteren.

Wat is het verschil tussen een interne en externe opdracht?

Een interne opdracht is een opdracht die door een opdrachtgever rechtstreeks op Opdrachten.nl is geplaatst.

Daarnaast speurt Opdrachten.nl intensief het internet af naar opdrachten die worden gepubliceerd op externe overheidsmarktplaatsen en websites van opdrachtgevers en intermediairs. Dit noemen wij externe opdrachten.
Opdrachten.nl neemt tegen een gering bedrag de tijdrovende zoektocht naar een opdracht uit handen door ook deze externe opdrachten te publiceren (directe link naar betreffende website). Deze externe opdrachten zijn dus afkomstig van andere websites (van zowel opdrachtgevers als intermediairs) en selecteren wij persoonlijk voor onze pro abonnees.

Ook verzamelen wij (directe link naar betreffende marktplaats) de opdrachten die geplaatst zijn op de marktplaatsen die Nederlandse (semi) overheidsorganisaties gebruiken voor het publiceren van hun opdrachten. Al deze externe overheidsmarktplaatsen zijn bij ons in beeld.

Opdrachten.nl vormt dus één centrale plek met beoordeelde opdrachten.

Wat is de procedure met betrekking tot de externe opdrachten?

Dagelijks verzamelen wij, via handige tools, opdrachten die op (semi) overheidsmarktplaatsen en websites van diverse opdrachtgevers en intermediairs zijn gepubliceerd. Dit doen wij door de websites ook daadwerkelijk te bezoeken en de opdrachten stuk voor stuk te beoordelen.

Kortom: elke opdracht beoordelen wij op relevantie. Stuk voor stuk. Wij gaan onder andere na of het wel een opdracht is (en geen vaste vacature) en of de opdracht als openstaand wordt weergegeven. Alleen opdrachten die voldoen aan deze criteria plaatsen wij door op ons platform. Voordat wij dit doen wordt door ons handmatig de opdracht in de juiste rubriek geplaatst, wordt de provincie waar de opdracht uitgevoerd moet worden toegevoegd en geven wij een korte omschrijving van de opdracht mee, zodat u in één oogopslag kunt zien of het mogelijk een passende opdracht voor u is.

Wilt u meer informatie over de opdracht? Dan leiden wij u rechtstreeks door naar de betreffende externe website.

Wat is de procedure met betrekking tot opdrachten op externe overheidsmarktplaatsen?

Veel Nederlandse (semi) overheidsorganisaties maken gebruik van een externe marktplaats voor het publiceren van hun opdrachten. Al deze marktplaatsen zijn bij ons in beeld: www.opdrachten.nl/externe-marktplaatsen

Zodra er een opdracht op zo'n marktplaats wordt geplaatst, plaatsen wij deze door op Opdrachten.nl met daarbij een rechtstreekse link naar de marktplaats.
Voordat je op een dergelijke opdracht kunt reageren, dien jij je wel eerst op de externe marktplaats te registreren.

In totaal maken meer dan 200 overheidsorganisaties gebruik van een externe overheidsmarktplaats.

Alleen pro abonnees hebben toegang tot deze externe (overheids) opdrachten.

Hoe kan ik mijn gegevens en voorkeuren m.b.t. de e-mail notificaties aanpassen?

Nadat je bent ingelogd kan je in 'Mijn gegevens' jouw gegevens en voorkeuren aanpassen. Dit met betrekking tot gewenste opdrachtrubrieken en provincies.

Daarnaast is het mogelijk de e-mail frequentie aan te passen.

Hoe reageer ik op een opdracht?

Indien je interesse hebt in een interne opdracht dan kan je dit kenbaar maken door via ons platform te reageren op deze opdracht. Dit kan door je reactie te schrijven in het tekst vak onder de getoonde informatie over de betreffende opdracht. Tevens kan je een document (bijvoorbeeld een CV of offerte) toevoegen om jouw reactie te onderbouwen.

Indien je interesse hebt  in een externe opdracht dan verwijzen wij je naar de procedure zoals staat vermeld op de betreffende externe website.

Kan een ander mijn reactie op een opdracht ook zien?

Nee, naast jij kan alleen de opdrachtgever, die de opdracht heeft geplaatst, jouw reactie zien.

Ik heb gereageerd op een opdracht, maar is mijn reactie ook daadwerkelijk aangekomen?

Als je bent ingelogd en naar ‘Mijn opdrachten’ gaat, dan zie je daar de opdrachten staan waarop je hebt gereageerd met daarbij jouw feitelijke reactie. Jouw  reactie is dan ook zichtbaar c.q. aangekomen bij de opdrachtgever die de opdracht heeft geplaatst.

Hoe kan ik de reactie van een opdrachtgever bekijken?

Je ontvangt een e-mail zodra een opdrachtgever op jouw reactie heeft gereageerd.

De ontvangen reactie van de opdrachtgever kan je ook, als je bent ingelogd, in ‘Mijn opdrachten’ bekijken.

Wat is de procedure met betrekking tot het geven van een terugkoppeling door de opdrachtgever?

Opdrachten.nl is een onafhankelijke marktplaats waarop vraag en aanbod van opdrachten samenkomen. Opdrachten.nl stelt dus een platform beschikbaar. De rechtstreeks op Opdrachten.nl geplaatste opdrachten zijn van externe organisaties. Opdrachten.nl maakt dan ook geen deel uit van het selectieproces van de opdrachtgever.

De snelheid van het geven van een terugkoppeling door een opdrachtgever hangt af van veel factoren. In bepaalde situaties is dat binnen 24 uur, maar in andere situaties heeft de opdrachtgever duidelijk meer tijd nodig.

Indien nodig, dan krijgt de opdrachtgever vanuit Opdrachten.nl, precies 7 dagen na plaatsing van de opdracht, een e-mail met de vraag wat de status van de opdracht is met daarbij de mogelijkheid om de opdracht te sluiten en de geïnteresseerde professionals een terugkoppeling te geven.

Als de opdracht vervolgens nog niet door de opdrachtgever is gesloten, dan wordt dit 5 dagen daarna nogmaals herhaald. Heeft de opdrachtgever 14 dagen na plaatsing de opdracht nog niet gesloten, dan wordt de opdracht automatisch door Opdrachten.nl gesloten. U vindt dus geen opdrachten ouder dan 14 dagen op ons platform.

Opdrachtgevers die zich 2 keer niet aan de regels houden m.b.t. het juist en tijdig sluiten van de opdracht, worden voor de duur van 6 maanden van ons platform geweerd. Zij kunnen dan geen opdrachten meer op Opdrachten.nl plaatsen. Dit ter voorkoming om opdrachtgevers die zich niet aan de spelregels houden, toch de mogelijkheid te bieden voor het plaatsen van opdrachten.

Wat is een pro abonnement?

Door op te waarderen naar een pro abonnement profiteert je, naast de functies van het gratis abonnement, tegen een gering bedrag (vanaf slechts 1,95 euro per maand) van een aantal relevante voordelen. Voor meer informatie: vergroot je kansen

De looptijd van een pro abonnement is 6 maanden, 12 maanden of 36 maanden.

Klik hier als je ook een pro abonnement wilt voor nog geen 1,95 euro per maand.

De overeenkomst wordt na afloop van de initiële contractduur telkens stilzwijgend verlengd met dezelfde periode, tenzij de pro abonnee, zoals overeengekomen, de overeenkomst schriftelijk opzegt met inachtneming van een opzegtermijn van één (1) maand voor het einde van de initiële contractduur of de verlengingsperiode.
Je kunt het pro abonnement weer opzeggen door tijdig een e-mail te sturen naar admin@opdrachten.nl. Vermeld duidelijk dat het om een opzegging gaat en vermeld het e-mail adres waarmee je bij ons staat geregistreerd.


Vervolgens ontvang je van ons een bevestiging van jouw opzegging.

Hoe kan ik pro abonnee worden van Opdrachten.nl?

Om pro abonnee te worden dien jij je eerst gratis in te schrijven op Opdrachten.nl. Daarna kan je, nadat je bent ingelogd, opwaarderen naar een pro abonnement in ‘Mijn gegevens’.

Of: klik hier als u een pro abonnement wilt voor nog geen 1,95 euro per maand.

Betaling van het pro abonnement gaat via een iDeal betaling. Na opwaardering ontvang je een factuur voor je boekhouding. Deze factuur kan je vinden in 'Mijn gegevens' (onderaan).

Kan je niet via iDeal betalen? Neem dan contact met ons op via de contact pagina, met de mededeling dat je niet via iDeal deal kan betalen. Vervolgens volgen er nadere instructies.

De betaling van het pro abonnement gaat via Mollie BV. Wat is Mollie BV?

Mollie BV is een erkend bedrijf dat iDeal betalingen verzorgt voor derden. De iDeal betaling van het pro abonnement van Opdrachten.nl gaat eerst via Mollie BV. Mollie BV zorgt er daarna voor dat Opdrachten.nl het bedrag ontvangt.

Ik wil dat mijn pro abonnement niet automatisch wordt verlengd. Wat moet ik doen?

Zoals overeengekomen wordt het pro abonnement telkens stilzwijgend verlengd, tenzij de pro abonnee de overeenkomst schriftelijk opzegt met inachtneming van een opzegtermijn van één (1) maand voor het einde van de initiële contractduur of de verlengingsperiode.


Wil je het pro abonnement stopzetten c.q. niet verlengen? Stuur dan tijdig (minimaal één (1) maand voor het einde van de initiële contractduur of de verlengingsperiode) een e-mail naar admin@opdrachten.nl.
 
Vermeld duidelijk dat het om een opzegging gaat en vermeld het e-mail adres waarmee je bij ons staat geregistreerd.


Vervolgens ontvang je van ons een bevestiging van jouw opzegging.
De regels m.b.t. het stopzetten van het pro abonnement zijn duidelijk en hiervan wordt niet afgeweken.

Waar kan ik de factuur van mijn pro abonnement vinden?

Als je bent ingelogd en naar ‘Mijn gegevens’ gaat, dan zie je helemaal onderaan de link naar de factuur staan.

Heb je tips m.b.t. het maken of aanpassen van mijn persoonlijke profielpagina?

Vul bij registratie jouw persoonlijke profielpagina zo uitgebreid mogelijk in. Opdrachtgevers kunnen hier namelijk aanvullende informatie over jou vinden. Overigens is alleen de persoonlijke profielpagina van pro abonnees benaderbaar voor een opdrachtgever (dus niet van standaard abonnees).

Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een foto, CV, LinkedIn profiel en website toe te voegen.
Ook is er ruimte om algemene informatie over jou en jouw dienstverlening weer te geven.

Je persoonlijke profielpagina kan je op een later moment altijd weer aanpassen in ‘Mijn gegevens’.

De link naar de externe website is niet meer actief. Hoe kan dat?

Het kan natuurlijk voorkomen dat een opdracht al snel van de externe website is verwijderd en de link dus niet meer actief is. Om die reden voeren wij handmatige controles uit of de externe opdracht nog op de externe website staat gepubliceerd. Is dit niet het geval, dan wordt de externe opdracht direct van ons platform verwijderd.

Het is dus mogelijk, dat er wordt verwezen naar een opdracht die niet meer actueel is c.q. de link niet meer actief is. Dit is door de handmatige controle dus nooit langer dan één werkdag.

Waarom keuren jullie alle opdrachten stuk voor stuk?

Voordat wij een opdracht doorplaatsen op Opdrachten.nl wordt deze door ons handmatig beoordeeld. Wij doen niet aan automatische doorplaatsing van opdrachten, omdat wij de kwaliteit van onze markt- en verzamelplaats willen borgen.

Zo wordt voorkomen dat er bijvoorbeeld vaste functies worden gepubliceerd, opdrachten meerdere keren worden gepubliceerd of opdrachten worden weergegeven die al lang zijn gesloten.

Hoe schrijf ik me uit bij Opdrachten.nl?

U kunt zich als standaard abonnee uitschrijven, als u bent ingelogd, door in 'Mijn gegevens' het onderwerp 'Verwijder mijn profiel' te selecteren. Nadat u dit heeft gedaan, bent u volledig uitgeschreven.

Pro abonnees kunnen zich uitschrijven door hun pro abonnement schriftelijk op te zeggen conform de hiervoor geldende procedure (zie vraag 'Ik wil dat mijn pro abonnement niet automatisch wordt verlengd. Wat moet ik doen?').