Lead (Enterprise) Architect (PSA/NORA) (QR5228)


Intern

11/01/2018


 • Omschrijving

  Functie: Lead (Enterprise) Architect (PSA/NORA) (QR5228)
  Start: 29-1-2018, 40 uur per week
  Periode: 12 mnd+
  Omgeving: Woerden/Utrecht

  Omschrijving:
  Voor onze klant in Woerden/Utrecht zijn wij op zoek naar een Lead (Enterprise) Architect (PSA/NORA).

  Het programma heeft tot doel om:
  De technical debt die de afgelopen jaren is opgebouwd op te ruimen. Het gaat daarbij primair om de technical debt in het domein van het register, met daarnaast het opruimen van technical debt die een rol speelt bij de processen die gebruik maken van het register. Delen van het register zijn reeds overgezet naar een nieuw systeem o.b.v. Java, maar enkele onderdelen draaien nog op het verouderde AS/400-platform.
  Het nieuwe platform dient zodanig ingericht te worden dat daarmee de doelstellingen om de dienstverlening rondom het handelsregister volledig online te kunnen realiseren en een dataplatform te bieden waarmee ook snel nieuwe producten en diensten in de markt kunnen worden gezet, kunnen worden gerealiseerd. Het is een groot en complex programma met een sterke architectuur-focus.
  Wij zoeken een full-time lead architect die, samen met een team van architecten, zorgt dat de architectuur voor het programma gerealiseerd wordt en gedurende de looptijd van het programma onderhouden wordt.

  Wat ga je doen?
  Verantwoordelijk voor de op te stellen architectuur deliverables in het programma, aansturing van het team van architecten en afstemming met interne projecten/programma's op het terrein van architectuur. Binnen het programmamanagementteam adviseer je de programmamanager en overige leden vanuit je expertise op onderwerpen, zoals: de roadmap, risicomanagement, governance etc.
  Samen met senior management en Enterprise Architecten ontwikkel jij de digitale strategie. Daarbij maak jij een doorvertaling van de digitale strategie naar de Enterprise Architectuur en naar een meerjaren roadmap.

  Eisen:
  - Een afgeronde academische opleiding op het gebied van Informatica, bedrijfskunde/ICT (of vergelijkbaar).
  - Kennis van een breed scala aan concepten zoals: SOA, API Management, WFM, BPM, beveiliging en Privacy, Agile/Safe, datamanagement, datamodellen, etc.
  - Tevens kennis van cq ervaring met Project Start Architectuur, Overheidsreferentie architectuur - NORA.
  - Minimaal 10 jaar werkervaring als architect in de ICT waarvan minimaal 7 jaar als lead architect in meerjaren grootschalige veranderprogramma's.
  - Minimaal 7 jaar ervaring met het vertalen van ambities en uitvoeringsvraagstukken in toepasbare architecturen en principes.
  - Minimaal 3 jaar ervaring als Lead Architect (incl teamleiding) bij de Rijksoverheid en/of ZBO's.
  - Minimaal 2 jaar ervaring met werken onder Architectuur in een programmaorganisatie.
  - Ervaring binnen complexe applicatie, data en project-omgevingen.

  Wat vragen wij verder?
  - Kennis van overheidsbrede ontwikkelingen (bijv binnen Manifestgroep, GDI, EAR), kennis van relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving (bijv AVG/GDPR), en kennis van innovatieve digitale ontwikkelingen (bijv AI en blockchain)
  - Kandidaat is erkend en wordt herkend als toonaangevend architect, op zowel het vakgebied als in zijn/haar ervaring in de rol van lead architect
  - Aantoonbare ervaring met het vertalen van digitale strategie naar architectuur en een meerjaren roadmap, en het vervolgens realiseren en implementeren daarvan in organisatie en ICT
  - Ervaring met legacy uitfasering
  - Overtuigend communicatief, organisatorisch sterk, bestuurlijk sensitief, projectmanagementkwaliteiten
  - Overdragen van kennis over methoden en toepassen van architecturen, in de vorm van coachen of doceren
  - Hands on mentaliteit binnen het programma
  - Iemand die de samenwerking maximaal opzoekt
  - Kennis van en ervaring met het uitvoeren van audits op programma's, projecten en architecturen. Ervaring met BIT-audits is een pré
  - Ervaring als leidinggevende
  - Gesprekspartner voor RvB, kunnen acteren op CxO niveau

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  ICT (applicaties en software)

 • Locatie Opdracht

  utrecht

 • Provincie

  Utrecht

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media