(Senior) juridisch Adviseur

(Senior) juridisch Adviseur


Intern

22/09/2023


 • Omschrijving

  Voor een non profit organisatie zijn wij op zoek naar een (Senior) juridisch Adviseur Startdatum: 15-10-2023
  Einddatum: 12-4-2024
  Uren per week: 32 uur per week.
  Optie op verlenging: ja in overleg 3 x 6 maanden
  Locatie: Omgeving Amersfoort
  Aanvraag sluit op: 01-10-2023 om 23:59 uur Wegens vervanging in verband met ziekte op zoek naar een senior juridisch adviseur. Je komt te werken in het juridische hart van de afdeling Juridische Dienstverlening en Advies. Je werkt in een team van specialistische juridisch adviseurs en werkt met hen samen en brengt jouw expertise in op juridische inhoud maar zeker ook jouw hoogontwikkelde adviesvaardigheden. Het werk kan alle onderdelen van de gemeentelijke organisatie betreffen maar zal zich met name richten op:
  - Het gemeenterecht en algemeen bestuursrecht (verplicht);
  - Schaarse Rechten (verplicht);
  - Subsidierecht;
  - Algemene Plaatselijke Verordening;
  - Burgemeesterbevoegdheden;
  - Bevoegdhedenbesluit;
  - Omgevingswet Zo zijn projecten die op dit moment opgepakt moeten worden (jaarlijkse wijziging APV, terrasvergunningen, het project Schaarse Rechten en de actualisatie van het bevoegdhedenbesluit en de voorbereidingen op de omgevingswet). Afhankelijk van de expertise die de jij meebrengt bepalen we de definitieve taakverdeling in het team. Je bent adviseur voor collega's, management en bestuurders. De vraagstukken liggen veelal politiek gevoelig en er spelen grote belangen. Wie ben jij?
  ij zoeken een collega die gericht is op samenwerking, zich proactief opstelt en goed functioneert in een bestuurlijke en complexe omgeving. Je weet hoe een ambtelijke organisatie in elkaar steekt en hoe jij vanuit jouw adviesvaardigheden effectief juridisch advies verleent: je bent dienstverlenend in je opstelling, oplossingsgericht en tegelijkertijd standvastig op de inhoud. Je denkt in scenario's en je weegt risico's af waarmee de ander een goed geïnformeerde keuze kan maken. Je bent zelfstandig en daadkrachtig, en je kunt overzicht creëren en bewaren. Je weet de vraag uit de organisatie goed te managen door te beoordelen welke vraagstukken je zelf oppakt en welke je in co-creatie oppakt.
  Je bent iemand die een probleem op een creatieve wijze benadert. Je bent in staat om je diepgaande kennis op je vakgebied vanuit wet- en regelgeving te vertalen naar toepasbare en bruikbare oplossingen in de dagelijkse praktijk van jouw adviesvragers. De essentie van deze opdracht is dat je samenwerkt met anderen in de organisatie en bent gericht op het bereiken van duurzame oplossingen. Daarbij kijk je over de grenzen van het juridisch kader heen. Deze open en nieuwsgierige houding maakt dat je de vraag achter de vraag achterhaalt en collega’s graag jouw advies vragen. Ook als je aangeeft dat iets echt niet kan, dan begrijpt je collega waarom dat zo is en denk je mee met alternatieven en schets je de risico's. Daarnaast heb je:
  • Afgeronde WO opleiding Nederlandsrecht
  • minimaal 5 jaar (2023 tot 2017) werkervaring met in ieder geval de verplichte rechtsgebieden en minimaal 2 van de andere genoemde rechtsgebieden: - Gemeenterecht en Algemeen bestuursrecht (verplicht) - Schaarse Rechten (verplicht) - Burgemeestersbevoegdheden - APV - Subsidierecht - Bevoegdhedenbesluit - Omgevingswet Aantoonbaar en geel gearceerd op het CV
  • Gemeentelijke werkervaring in de rol van juridisch adviseur is vereist over een periode van 3 jaar in het recente verleden (2023 tot 2017) Zie jij raakvlakken en denk je dat je voldoet aan de gestelde voorwaarden, reageer dan met een motivatie waarom jij hieraan voldoet, je beschikbaarheid en gewenst uurtarief. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  Fiscaal en Juridisch

 • Locatie Opdracht

  Amersfoort

 • Provincie

  Utrecht

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media