Solution/Project Architect Infrastructuur (QR5901)


Intern

09/08/2018


 • Omschrijving

  Functie: Solution/Project Architect Infrastructuur (QR5901)
  Start: 27-8-2018, 36 uur per week
  Periode: 3 mnd+
  Omgeving: Utrecht

  Omschrijving:
  Voor onze klant in Utrecht zijn wij op zoek naar een Solution/Project Architect Infrastructuur.

  Functie omschrijving:
  Je bewaakt de architectuur en het werken onder architectuur binnen projecten. Je bent de gesprekspartner van de informatiearchitect, de technische engineers en ontwerpers. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing van het ontwerpteam binnen de projecten, geeft richting, je leidt de discussies en neemt besluiten waar nodig, waarbij de projectmanager faciliterend optreedt als het gaat om het ontwerpproces. Daarbij lever je een bijdrage aan het vooronderzoek (Functioneel technisch) en de PSA, stelt de technische ontwerpen (High Level Design) op en toetst de projectplannen en de detail ontwerpen (Low Level Designs) hierop.

  Wij leveren onze dienstverlening 24*7 en plannen groot onderhoud meestal in het weekend. Zo hebben gebruikers er het minste last van. Daardoor hebben we je inzet soms ook in het weekend nodig.

  Het team is samengesteld uit technische specialisten, solution architecten (c.q project architecten) en infrastructuurontwerpers.

  Dit is wat wij doen:
  De afdeling Automatisering ontwikkelt, levert, installeert en beheert alles wat nodig is voor de automatisering, de digitalisering en het digitaal werken van organisatie. We zorgen voor een stabiele en optimaal beschikbare ICT infrastructuur. We werken aan kantoorautomatisering, telefonie, organiseren hosting, dataopslag en Server Based Computing. We voeren selfservice in en we automatiseren en standaardiseren waar mogelijk beheertaken. Bij dit alles zoeken we naar vernieuwende en besparende werkwijzen en producten. Zo dragen wij ons steentje bij aan een goede bedrijfsvoering.

  Hier zijn we trots op:
  Wij willen vooroplopen als het gaat om innovatie. We werken in een nagelnieuw kantoor met een ‘state of the art’ ICT omgeving en een moderne technische infrastructuur. Wij zijn klantgericht en gemotiveerd om problemen op te lossen, te ontzorgen en te vernieuwen. Door onze dienstverlening, maatwerkoplossingen en support, kunnen collega’s zich optimaal richten op hun kerntaken voor burgers en bedrijven. Soortgelijke diensten leveren we ook aan andere publieke organisaties. Het leveren van een goede service aan onze interne en externe klanten is topprioriteit.

  Dit is wat wij zoeken:
  Een Solution Architect (project architect) ter ondersteuning van voornamelijk projecten die gaan over hosten van applicaties en deze conform beleid te laten landen op de infrastructuur. Ook zal de Solution Architect pure infrastructuur projecten draaien. We zoeken iemand die kennis en ervaring heeft met platformen in de infrastructuur in relatie tot het hosten van bedrijfstoepassingen, denk aan bijv. koppelen van applicaties en het oplossen van vraagstukken binnen het informatiedomein op het gebied van infrastructuur. De solution architect stelt zich tevens op als adviseur binnen projecten.

  Eisen 1:
  - Kennis van de platformen in de ICT infrastructuur
  - Kennis van Data (uitwisseling) vraagstukken en applicatiekoppelingen
  - Affiniteit met koppelingen op het gebied van netwerken
  - Affiniteit met aansluiten bijvoorbeeld op het gebied van Identity en Accesmanagement
  - Meer dan 3 jaar kennis van en ervaring op het vakgebied Infrastructuurarchitectuur
  - Kennis van en ervaring met het modelleren op basis van Archimate
  - Conceptuele vaardigheden voor het creëren van oplossingen

  Wensen:
  - Kennis van en ervaring op het gebied van architectuur methodieken zoals Dya en Togaf

  Eisen 2:
  - Kennis van en ervaring met functionaliteit, werking en toepassing van ICT infrastructuur en architectuur
  - Je kent verschillende ICT-infrastructuur oplossingen, ontwerpen en ICT-beheer processen (ITIL)
  - Je kent het vakgebied en andere architectuurdomeinen (informatie en bedrijfsdomeinen) en opkomende technologieën
  - Je bent ervaren in het opstellen van Project Start Architecturen
  - Je bent ervaren in het opstellen van High Level ontwerpen

  Motivatie:
  - Beschrijf in concrete voorbeelden waaruit bovenstaande gevraagde kennis en ervaring uit 'eisen 1 en wensen' blijkt (max. 6000 karakters)
  - Beschrijf in concrete voorbeelden waaruit bovenstaande gevraagde kennis en ervaring uit 'eisen 2' blijkt (max. 6000 karakters)
  - Je toont in aanpak eigen initiatief, werk je zelfstandig, ben je vasthoudend, daadkrachtig en besluitvaardig. Geef voorbeelden waaruit e.e.a. blijkt.
  - Graag ontvangen wij nog een algemene motivatie voor deze opdracht (max. 2000 karakters)

  Competenties:
  - Communicatief vaardig (in woord, op schrift, in Nederlands en Engels); Initiatief nemen; Ondernemerschap; Vernieuwend; Overtuigingskracht; Daadkrachtig; Besluitvaardig; Kwaliteitsgericht; Creativiteit; Coachen

  Extra informatie:
  Qualogy streeft ernaar om iedere kandidaat binnen 5 werkdagen een persoonlijke reactie te sturen.
  Indien de klant een security screening vereist zijn de (eenmalige) kosten hiervan voor eigen rekening.

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  ICT (netwerken en systemen)

 • Locatie Opdracht

  Utrecht

 • Provincie

  Utrecht

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media