Medior Oracle BI Specialist (BusinessObjects)


Intern

12/06/2019


 • Omschrijving

  Functie: Medior Oracle BI Specialist (BusinessObjects)
  Start: 1-7-2019, 32-36 uur per week
  Periode: 6 mnd+
  Omgeving: Amsterdam

  Omschrijving:
  Voor onze klant in Amsterdam zijn we op zoek naar een Medior Oracle BI Specialist (BusinessObjects).

  Functieomschrijving:
  Als Business Intelligence-specialist verzamel, orden en combineer jij data uit diverse bronnen. Samen met het Business Intelligence-team bouw je aan het nieuw in te richten gemeenschappelijk datawarehouse voor het sociale domein. Daarnaast ben je een belangrijke sparringpartner voor de business en kun jij de vraag achter de vraag achterhalen. De resultaten toon je in rapporten en (interactieve) dashboards, waarbij je bijdraagt aan vormgeven aan de ambitie om datagedreven te werken

  Werkzaamheden:
  Het Business Intelligence-team waar jij deel van uitmaakt denkt kritisch mee over informatievraagstukken en maakt relaties tussen verschillende domeinen inzichtelijk. Daarnaast signaleer je kansen en zet je deze om in verbeterings- en vernieuwingsacties die bijdragen aan betere organisatieprestaties.

  De nadruk ligt de komende periode op de realisatie van een uniforme werkwijze binnen het BI-team. Dit betekent dat je gaat bouwen aan een nieuw datawarehouse volgens de Kimball-methode. De ETL ontwikkel je met behulp van BusinessObjects Data Services, waarbij het BI-team gebruik maakt van een OTAP-straat. Dit gebeurt uiteraard met de inachtneming van de regelgeving rondom privacy en security.

  Als BI-er maak je de vertaalslag van de processen naar een technische oplossing. Daarom ben je vanaf het begin aangehaakt bij aanpassingen en de doorontwikkeling van applicaties. Vervolgens ontwerp en test je de gegevensselecties, integreert en modelleert data en presenteert het resultaat in een helder, toegankelijk rapport of dashboard. Om dit voor elkaar te krijgen werk je niet alleen samen met collega BI-ers maar ook met functioneel beheerders, backoffice medewerkers, privacy officers, financials en beleidsadviseurs. Jouw informatieproduct combineert gegevens van honderdduizenden Amsterdammers en honderden instellingen. Zo geef je als BI-specialist inzicht in complexe data en kunnen beleidsmakers de juiste beslissingen nemen.
  Je bent scherp en analytisch sterk, vraagt door tot je precies weet wat de klant wil en waar jij de antwoorden kunt vinden. Je richt je werk zo in dat je collega BI-ers zonder problemen je werk kunnen overnemen. Daarnaast heb je oog voor datakwaliteit en kom je met verbetervoorstellen. Je bent goed geïnformeerd over vakinhoudelijke en organisatorische ontwikkelingen en je weet als geen ander dat samenwerken de sleutel tot succes is. Daarom werk je constructief mee aan de doorontwikkeling van het team en het functioneel beheer van de BI-omgeving.

  Eisen:
  - Je beschikt minimaal over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en een minimaal behaald HBO diploma. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv. Let op! De kandidaat moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd.
  - Beschikbaar vanaf 1 juli voor ten minste 4 dagen in de week
  - Minimaal 1 (liefst 2) referentie(s): organisatie - naam contactpersoon - telefoonnummer contactpersoon.
  - In de afgelopen 4 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met het ETL tool SAP BusinessObjects Data Services.
  - In de afgelopen 4 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met SAP BusinessObjects Web Intelligence 4.1 of hoger.
  - In de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan met een datawarehouse-omgeving die gebaseerd is op Oracle database technologie en SQL

  Wensen:
  - In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan met de Agile-werkwijze Scrum
  - In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan met Kimball-modellering (Meer dan 8 jaar; Meer dan 5 jaar; Meer dan 3 jaar; Meer dan 1 jaar; Minder dan 1 jaar)
  - In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan bij een organisatie met meer dan 5.000 werknemers

  Motivatie:
  Geef in maximaal 1 pagina's aan waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze opdracht. De motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien je hiervoor wordt uitgenodigd.

  Extra informatie:
  Wij streven ernaar om iedere kandidaat binnen 5 werkdagen een persoonlijke reactie te sturen.
  Indien de klant een security screening vereist zijn de (eenmalige) kosten hiervan voor eigen rekening.


  NOTE: onze Aanvragen mogen niet zonder toestemming op internet geplaatst worden!!

 • Omschrijving Freelancer

 • Gebruikersnaam

  U dient in te loggen om gebruik te maken van Opdrachten.nl

 • Opdrachtrubriek

  ICT (applicaties en software)

 • Locatie Opdracht

  Amsterdam

 • Provincie

  Noord-Holland

 • Bijlagen

 • Gewenste Reacties

  Bedrag per uur

 • Verspreiden via social media